hamburger-icon

Kliker.info

Julian Assange izlazi ambasade Ekvadora : Sutra izlazim bez obzira kako odluči Istražno tijelo UN-a !

Julian Assange izlazi ambasade Ekvadora : Sutra izlazim bez obzira kako odluči Istražno tijelo UN-a !

04 Februara
20:55 2016

asange4Tri godine se već Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, nalazi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, no, to bi se uskoro moglo promijeniti – naime, poručio je kako će prihvatiti sudbinu te će dopustiti britanskoj policiji da ga se uhapsi  ukoliko UN istražno tijelo, čiji se izvještaj očekuje sutra ujutro, odluči protiv njega.

Kako će UN radna grupa odlučiti? Saznati ćemo sutra. Možda odluče u njegovu korist, to bi značilo da bi Assange sutra mogao izaći iz ambasade kao slobodan čovjek. No, izgleda kako mu je dosta života u ekvadorskoj ambasadi te je spreman izaći u svakom slučaju, bez obzira na odluku UN-a.

“Ukoliko UN sutra objavi da sam izgubio slučaj protiv Britanije i Švedske, izaći ću iz ambasade u podne i prihvatiti uhićenje od strane britanske policije jer nema smisla ulagati novu žalbu”, poručio je jutros Julian Assange.Drugim riječima, o njegovoj sudbini sada će odlučivati UN radna grupa, a ona ima ukupno 5 članova – oni su: Seong-Phil Hong (Južna Koreja), José Guevara (Meksiko), Sètondji Adjovi (Benin), Leigh Toomey (Australija) i Vladimir Točilovski (Ukrajina).

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku