hamburger-icon

Kliker.info

Jović tvrdi da Terzić samovoljno orišao u New York, Rojters bh. premijera predstavio kao Ivu Sanadera

Jović tvrdi da Terzić samovoljno orišao u New York, Rojters bh. premijera predstavio kao Ivu Sanadera

21 Septembra
23:08 2006

Predsjedništvo BiH nije informirano o odlasku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New York, izjavio je u četvrtak u Sarajevu nakon završetka sjednice Predsjedništva BiH član Predsjedništva Ivo Miro Jović. Prema njegovim riječima, Predsjedništvo BiH je i danas utvrdilo da je ranije donijelo odluku da ukoliko neko treba putovati u New York na zasjedanje Generalne skupštine, to treba biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić. Međutim, zbog mnogih razloga Tihić nije mogao otputovati, a kako je u New York otišao Terzić, Predsjedništvu BiH nije poznato, kazao je Jović."Niko od Predsjedništva BiH nije ni tražio suglasnost za odlazak u New York, te Predsjedništvo nije ni moglo dati takvu suglasnost", rekao je on.
Jović je naveo da Predsjedništvo BiH treba dobiti informaciju od relevantnog faktora, a to je bh. veleposlanstvo koja će dati odgovor na pitanje kako i zašto se to desilo.
Izgleda kako ni pojedini među fotoreporterima koji prate rad Ujedinjenih naroda ne znaju tko im je došao iz BiH. (FENA)

Greška Rojtersovog fotoreportera

Tako je Reutersov fotograf Ray Stubblebine pored fotografije Adnana Terzića kojega je slikao za govornicom Generalne skupštine napisao kako je to hrvatski premijer Ivo Sanader(!)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku