hamburger-icon

Kliker.info

John Mc Cain kod Vučića : “Zabrinut sam zbog Rusije, dva svjetska rata počela ovdje”

John Mc Cain kod Vučića : “Zabrinut sam zbog Rusije, dva svjetska rata počela ovdje”

10 Aprila
15:43 2017

Senator SAD John McCain izjavio je da je s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o tome kako su dva svjetska rata počela u regionu istočne Evrope.McCain je nakon razgovora s Vučić na konferenciji za medije kazao da stabilnost u Evropi znači bezbjednost u SAD i da je podrška Sjedinjenih Država Evropi “čelična”.

“Po povratku u SAD poruka mojim kolegama u Senatu, predsjedniku i američkom narodu je da je sve što se dešava u istočnoj Evropi od vitalnog značaja za nacionalnu bezbjednosti SAD”, rekao je  John McCain.

“Želim da čestitam Aleksandru Vučiću na pobjedi na predsjedničkim izborima i radujem se što ću da sarađujem s njim kako bismo unapredili i omogućili da Srbija uđe u Evropsku uniju jer je Srbija sila pomirenja u istočnoj Evropi”, rekao je američki senator.

On je čestitao Vučiću na napretku Srbije u ekonomskim reformama i napretku na putu ka EU.

“Optimističan sam da će vremenom sva važnost integracije Srbije u EU biti iskristalisana, ali sam zabrinut zbog ruskog ponašanja u regionu i pokušajem da se svrgne vlast u susjednoj Crnoj Gori”, naglasio je John McCain i dodao da je jasna umješanost Rusije i u sukobima u Siriji.

“Nadam se da će ovakvo ponašanje od strane Sirije prestati i jasno je do toga došlo u saradnji sa Rusijom”, istakao je.

“Razgovarali smo i o važnosti dijaloga Beograda i Prištine koji se odvija pod okrljem EU i koji je doveo do napredka zahvaljujući predsjedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću”, dodao je John McCain i istakao da su “SAD najaktivniji vojni partner Srbije sa oko 90 odsto aktivnosti”.

McCainMekejn je izrazio zahvalnost na ulozi Srbije u koaliciji koja se bori protiv ID, te zbog toga što je Srbija jedan od najaktivnih partnera SAD u mješovitim vežbama.

Na pitanje novinara o navodnom hemijskom napadu u John McCain je rekao:

“Vjerujem da su Rusi znali o hemijskom oružju u Siriji i avioni ruskih snaga su koristili precizno vođene avione koji su gađali bolnice”.

“SAD će prvenstveno ukazati Rusima da je takva vrsta ratnih zločina neprihvatljiva. Mi ćemo obučiti one koji se bore protiv sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Najpre treba zabraniti Rusima da lete sa područja sa kojih su izvedeni ti napada, a zatim je potrebno održati mirovne pregovore da Asad i Putin shvate da ne mogu da pobjede na ovom ratištu”, zaključio je  John McCain.

Vučić i  McCainMekejn su se prije konferencije za medije sastali u vili “Mir”.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku