hamburger-icon

Kliker.info

Jerlagić : Ovo je dokaz da Bosne i Hercegovine ima i da će je još više biti !

Jerlagić : Ovo je dokaz da Bosne i Hercegovine ima i da će je još više biti !

09 Oktobra
17:56 2014

DomladihSBiH12Za više od dvije hiljade članova i simpatizera Stranke za Bosnu i Hercegovinu amfiteatar Doma Mladih na Skenderiji bio je premalen za sve one koji su željeli prisustvovati centralnom predizbornom skupu Stranke na kojem su predstavljeni kandidati za sve  nivoe vlasti u BiH izuzev za člana Predsjedništva BiH.

Prisutnima pristiglim iz gotovo cijele BiH, među kojima je bilo najviše mladih koji su nova snaga reformisane Stranke za BiH, obratili su se Hašim Mujanović, Salem Halilović, Besim Imamović, Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić čija je zajednička karakteristika obraćanja bila, da je „budućnost Bosne i Hercegovine u rukama njenih građana“, da je „program rada Stranke u narednom priodu izraz zahtjeva članova i simpatizera stranke ali i cjelokupne bh. populacije s kojom je jedino moguće krenuti naprijed“, da „mladima, obrazovanim i dokazivanja željnih treba pružiti šansu da pokažu šta znaju i mogu“…jednostavno da je „budućnost države, čiji opstanak je neupitan, na ovim izborima u rukama birača, u rukama naroda, pa je zbog toga neophodno na izbore izaći u što većem broju“ kako na vlasti ne bi i dalje ostali „ostali oni koji su svoj(e) narod(e) izdali, osiromašili, unazadili, prevarili, opljačkali…“

Obraćajući se na kraju skupa prisutnima predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić posebno je naglasio da se Stranka od svog postanka do danas borila za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, da će tako nastaviti i ubuduće ističući:

„Predviđali su nam mnogi nestanak Stranke potajno se nadajući da će lakše „čerečiti“ jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Vaše prisustvo, vaša brojnost na ovom skupu, mladost i iskustvo koje nas okružuje najbolja su potvrda da su se prevarili. Svakdnevno smo brojniji, svakodnevno smo jači, svakodnevno smo sigurniji da Bosne i Hercegovine ima i da će je još više biti. Zbog toga sam siguran da će naša mladost, a ona je nova snaga Stranke za BiH, u sprezi sa iskustvom onih koji su se iskazali u borbi za očuvanje BIH, uspjeti ostvariti ono što želimo. A želimo više mladosti na odgovornim radnim mjestima, želimo više zaposlenih u svim segmentima društva ne samo u javnoj upravi ili javnim preduzećima, želimo da državi pripadne ono što je državno, želimo iskorjenjivanje korupcije i kriminala, želimo bolji status boraca koji su odbranili ovu zemlju, želimo zakon kojim će se 11. juli proglasiti danam sjećanja, zakon kojim će se zabraniti negiranje genocida…Želimo i zvanično u Evropu čiji smo dio bili prije mnogih drugih.

Za sve što želimo imamo i snage i znanja, imamo i želju da proklamovano i ostvarimo,“ rekao je Jerlagić čije su riječi, kao potvrda njhove tačnosti, nagrađene burnim aplauzom prisutnih. (Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku