hamburger-icon

Kliker.info

Jerlagić još vjeruje u dogovor sa SDA : Vjerujem da će nam pripasti jedno ministarstvo u Vladi FBiH !

Jerlagić još vjeruje u dogovor sa SDA : Vjerujem da će nam pripasti jedno ministarstvo u Vladi FBiH !

13 Oktobra
06:56 2015

Amer21Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, kaže  kako ova stranka smatra da će biti ispoštovan raniji dogovor prema kojem će ovoj stranci u Vladi FBiH pripasti Ministarstvo energije, rudarstva i industrije.Naime, prema dogovoru između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i Amera Jerlagića Stranci za BiH treba pripasti resor energetike.

No, nakon ulaska SBB-a u koaliciju stvari su se znatno promijenile. Amir Zukić, generalni sekretar SDA, rekao je danas za Klix.ba kako će SBB-u pripasti sva ministarstva na čijem čelu su bili kadrovi DF-a, a među njima i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, kaže  kako ipak vjeruje da će SDA poštovati prethodni dogovor te da će ovoj stranci pripasti obećano ministarstvo. “U četvrtak bih trebao imati sastanak s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Tada ćemo imati razgovor i o tome”, kazao je Jerlagić.Izetbegović je ranije ponovio da ulazak SBB-a u vlast ne znači raskid dogovora sa drugim manjim strankama, prvenstveno sa Strankom za BiH i A-SDA.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku