hamburger-icon

Kliker.info

Jerko Ivanković Lijanović : Ne bojim se hapąenja, ovo je pokuąaj moga discipliniranja

Jerko Ivanković Lijanović : Ne bojim se hapąenja, ovo je pokuąaj moga discipliniranja

03 Jula
15:05 2013

Jerko Ivanković Lijanović smatra kako su pojedine akcije drľavnih institucija te pisanje pojedinih medija "evidentno povezane s političkim pritiskom na Narodnu stranku Radom za boljitak" te pokušaj "njegovog discipliniranja" .Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer FBiH Jerko Ivanković Lijanović ustvrdio je danas kako vladajuća šestorka na drľavnoj razini, pritiskom na pravosudne organe i medijskom kampanjom, pokušava s političke scene ukloniti njega i Narodnu stranku Radom za boljitak.

Na konferenciji za novinare u Mostaru Ivanković Lijanović je demantirao napise bh. medija da je jučer u Sarajevu pretresen njegov ured u zgradi Vladi Federacije BiH, dodavši kako su pripadnici Sipe u sjedištu tvrtke Lijanović d.o.o. izuzeli određenu dokumentaciju, koja se tiče poslovanje tog poduzeća u većinskom vlasništvu Jerka Ivankovića Lijanovića."Traľena dokumentacija im je dostavljena i ja podrľavam rad naših istraľnih organa, tuľiteljstava i suda. Sve što budu trebali, kad sam ja i društvo Lijanović u pitanju, imat će na raspolaganju, jer je i meni u interesu da im dostavimo svu dokumentaciju kako bi napravili adekvatnu istragu i utvrdili da je sve ono što sam ja radio u skladu sa zakonom i u interesu građana Federacije BiH", kazao je federalni dopremijer.

Dodao je kako se radi o financijskoj dokumentaciji, kao što su bilance stanja i bilance uspjeha, koje se, inače, po zakonu dostavljaju institucijama i koje su transparentne i javno dostupne.Po njegovim riječima, u pozadini cijele ove priče stoji vladajuća šestorka: "Vladajuća šestorka, umjesto da se bavi provedbom presude Sejdić-Finci, rješavanjem jedinstvenog matičnog broja, rješavanjem izvoza proizvoda ľivotinjskog porijekla, rješavanjem uspostava sustava plaćanja, donošenjem strategije razvoja ruralnog razvoja u BiH, i nizom drugih problema, jako puno energije troši kako bi vršila pritisak na istraľene organe, na naša tuľiteljstva, na naše sudove, kako bi pokušali naći neke nepravilnosti u mom radu".

Jerko Ivanković Lijanović smatra kako su pojedine akcije drľavnih institucija te pisanje pojedinih medija "evidentno povezane s političkim pritiskom na Narodnu stranku Radom za boljitak" te pokušaj "njegovog discipliniranja".Upitan boji li se svog uhićenja on je rekao: "Ja se nadam da naši istraľni organi, naše tuľiteljstvo i naš sud neće podleći političkim pritiscima koji su evidentni. A ako podlegnu, posljedica moľe biti moje uhićenje. Ja se toga ne bojim. Ja ľelim dokazati istinu i pravdu, i vjerujem u onu poslovicu koja kaľe da je put do istine i pravde dug i teľak, ali dostiľan".Kada je u pitanju odnos prema Upravi za neizravno oporezivanje, Ivanković Lijanović je kazao da Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dobro surađuje s tom institucijom, ali se potuľio na odnos Uprava prema tvrtki Lijanović d.d.

"U sudskom procesu koji je trajao od 2001. do 2006. godine, gdje su Lijanovići bili optuľene za zlouporabe i utaju nekoliko desetina milijuna maraka poreza, na Sudu BiH dokazalo se da je to sve bila politička konstrukcija i pokušaj političke diskreditacije mene i moje braće, jer je sud donio oslobađajuću presudu. Temeljem tih presuda Uprava za neizravno oporezivanje trebala je povući nekoliko stotina rješenja kojima je blokirala društvo Lijanovići d.o.o. Na ľalost, ta blokada stoji i dalje nekoliko godina nakon presuda", kazao je Ivanković Lijanović.Odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenim istragama o uvozu i izvozu mesa, Ivanković Lijanović je kazao kako je on traľio takve istrage dok je još bio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

"Ja samo davno traľio da se istraľi uvoz goveđih glava u BiH. Godišnje se u BiH uveze nekoliko tisuća tona mesa goveđih glava, a toliko se sigurno ne potroši. Tu je vjerojatno dolazilo do određenih zlouporaba, umjesto glava uvozilo se neko drugo meso i tako se izbjegavalo plaćanje carina, jer na uvoz mesa od goveđih glava ne postoje dodatne carine kao kod drugih kategorija mesa", zaključio je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer FBiH Jerko Ivanković Lijanović.(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku