hamburger-icon

Kliker.info

Jeftina demagogija Bakira Izetbegovića : “Dodik ljubomoran na saradnju sa međunarodnom zajednicom”

Jeftina demagogija Bakira Izetbegovića : “Dodik ljubomoran na saradnju sa međunarodnom zajednicom”

24 Septembra
22:11 2016

Bake2Konačno idemo ka NATO-u i ka članstvu u Evropskoj uniji – kazao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na predizbornom skupu te stranke večeras u Gradačcu.

Dodao je da NATO okuplja zemlje koje imaju 17 posto stanovništva u Svijetu, koje proizvode 80 posto svjetskog produkta i skoro 100 posto novih tehnologija i kreativnih rješenja.

Kada ste u NATO-u,  napad na zemlju članicu je napad na NATO i napad na Sjedinjene Američke Države i treba ući u to društvo i mi smo se ljetos pokrenuli na tom putu“, rekao je Izetbegović.

Istaknuo je kako je usvojen dokument pregled obrane i prva vojarna u Republici Srpskoj koja je uknjižena na sudu kao državna imovina u RS-u, a za koju je Milorad Dodik kazao da je neće ispoštovati.

“Ispoštovat će je itekako i ovu i svaku drugu”, naglasio je Izetbegović.

Govoreći o europskom putu Bosne i Hercegovine, Izetbegović je kazao kako iz Republike Srpske nisu prihvatali Koordinacijski mehanizam i Sporazum o  stabilizaciji i pridruživanju “ali su ga mudrom politikom čelništva SDA ipak prihvatili”.

“Ljetos je izgledalo nevjerojatno da se ove dvije stvari mogu uraditi, ipak sve to je urađeno i nama je čestitano. Bosna i Hercegovina je pokrenuta na europskom putu i na njenom NATO integracijskom putu zahvaljujući sposobnim ljudima i premijerima iz SDA i ja im čestitam na tome”, rekao je Izetbegović.

Osvrnuo se i na optužbe Dodika kako su predstavnici međunarodne zajednice “poslušnici muslimanskog Sarajeva”.

Naravno da ti sposobni ljudi, te diplomate koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Velike Britanije itd., ne slušaju nikoga. Oni rade kvalitetno svoj posao ali ima jedno zrnce istine u tome, oni jako dobro surađuju s nama. Oni su u nama prepoznali ljude s kojima se može napraviti posao i na to je Milorad Dodik ljubomoran“, kazao je Izetbegović.

Govoreći o Reformskoj agendi, za koju se vjeruje da je urađena od strane Međunarodne zajednice, Izetbegović je kazao da je 80 posto urađena u savjetu SDA zahvaljujući premijerima Fadilu Novaliću i Denisu Zvizdiću.

Ona je 55 posto implementirana na državnom nivou i skoro trećina na Federalnom nivou i rezultat je da imamo najbrže rastući BDP, najveći porast investicaja i industrijske proizvodnje kao i pokrivenost uvoza izvozom u regionu“, naglasio je Izetbegović.

Također je dodao da je BiH prikupila preko 165 milijuna KM indirektnih  poreza  od planiranih,  a oko 500 milijuna KM iz direktnih poreza od planiranih u mandatu aktualne Federalne vlade.

“Ekonomski pokazatelji nedvojbeno govore da je Federacija BiH najbrža rastuća ekonomija u regionu”, kazao je Izetbegović na predizbornom skupu u Gradačcu.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

2 0 komentara

 1. husotetkin
  husotetkin 24 Septembra, 22:32

  Bravo majstore bolji si od dodika, bolje lazes i od njega. Ovo sa referendumom si mu ti namjestio u onoj birtiji. Ti si jedan veliki autogol Bosni i Hercegovini.

  Odgovori
 2. semiz
  semiz 25 Septembra, 13:55

  Kakva medjunarodna zajednica , glupane .dodik ti rasturi drzavu.
  Sad ces jos , tako si se bar hvalio , dati i Covicu TRECI , a tebi i tvojima minderasima ce ostati nesto oko Sarajeva, al i to upamti nece biti ne za dugo , kretenu.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku