hamburger-icon

Kliker.info

Jednoglasna odluka Upravnog odbora KS BiH : Duško Vujošević novi selektor košarkaške reprezentacije BiH

Jednoglasna odluka Upravnog odbora KS BiH : Duško Vujošević novi selektor košarkaške reprezentacije BiH

27 Marta
15:26 2017

Crnogorski stručnjak Duško Vujošević novi je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1 iz Košarkaškog saveza BiH.Legendarni trener Partizana je nakon nekoliko dana nagađanja konačno dogovorio uvjete svog angažmana u Košarkaškom savezu BiH.

Vujošević  je jednoglasno je izabran za novog šefa struke košarkaškog A tima BiH.

“Upravni odbor KSBiH donio je jednoglasnu odluku da je novi selektor Duško Vujošević, u periodu od naredne četiri godine. Ne bih govorio o detaljima ugovora, a uskoro će biti obavljeno i zvanično predstavljanje”, kazao je za N1 Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH.

Vujošević je bio reprezentativni selektor u dva navrata. Prvo je sjedio na klupi Srbije i Crne Gore, da bi 2007. godine bio selektor Crne Gore kao samostalne selekcije.Vodio je i mlađe selekcije SFR Jugoslavije.

Status legendarnog trenera dobio je kao trener Partizana, kojeg je vodio u tri navrata. Trenirao je i špansku Oximesu, Bresciu, Olimpia Pistola, Pesaro, CSKA i Limoges.U Srbiji je bio trener Radničkog, ali i Crvene Zvezde. 2009. godine proglašen je trenerom godine u Euroligi.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku