hamburger-icon

Kliker.info

Jednoglasna odluka Izvršnog odbora N/FSBiH : Safet Sušić više nije selektor Bosne i Hercegovine

Jednoglasna odluka Izvršnog odbora N/FSBiH : Safet Sušić više nije selektor Bosne i Hercegovine

17 Novembra
19:36 2014

Susic003Safet Sušić više nije selektor reprezentacije naše zemlje. Rezultat je to vanredne sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH koja je održana u Sarajevu. Odluka o Sušićevoj smjeni, koji je ranije napustio sjednicu, bila je jednoglasna.Nakon septembarske vanredne sjednice na kojoj je Papetu izglasano povjerenje, ovaj put mu je ono bilo uskraćeno.

Razloga za to je mnogo, počev od poraza protiv Kipra, pa do nesvakidašnjih poteza u načinu vođenja selekcije, na što su se nadovezale i nesreće sa povrijeđenim igračima. Sušić je u međuvremenu izgubio i povjerenje navijača, medija, a na kraju i vlastitih igrača. Kako drugačije objasniti činjenicu da ga je poslije meča protiv Kipra javno kritikovao Lulić, a sinoć i kapiten Asmir Begović, koji je bez ustezanja rekao da ovako više ne ide.

Uz to, i BH Fanaticosi su mu okrenuli leđa, tako da ni N/FSBiH nije imao baš previše izbora kada je Sušić u pitanju, osim zahvaliti mu na svemu.Šanse za Euro su, nakon poraza od Izraela, i više nego ugrožene i pitanje je da li uopšte i postoje, a biće zanimljivo vidjeti koga će to Savez izabrati za Papetovog nasljednika.Imena je mnogo, počev od Halilhodžića, Osima, Bajevića, Hadžibegića, Prosinečkog, Baždarevića, a nije isključeno da na klupu sjedne i neko od stranaca. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku