hamburger-icon

Kliker.info

Jedna žrtva pucnjave tokom protesta zbog smrti Taylorove u Kentuckyju (VIDEO)

Jedna žrtva pucnjave tokom protesta zbog smrti Taylorove u Kentuckyju (VIDEO)

28 Juna
15:11 2020

Vlasti istražuju smrtonosnu pucnjavu koja se u subotu uveče dogodila u parku u centru Louisvilla , Kentucky , gdje su se demonstranti okupili kako bi protestovali zbog smrti Breonne Taylor.

Izvještaji o pucnjima ispaljenim u Jefferson Square Parku parku stigli su oko 8 sati uveče, kaže se u saopštenju policije Louisvilla , nakon čega su uslijedili pozivi prema kojima kancelarija šerifa okruga Jefferson  preduzima mjere spasavanja života muškarca koji je preminuo na licu mjesta. Malo zatim, policija je obavještema o žrtvi pucnjave prekoputa Palate pravde. Ta osoba je hospitalizovana i van je životne opasnosti.

 

Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje vjerovatno čovjeka koji otvara vatru u parku na ljude koji bježe u zaklon. Snimak kasnije pokazuje najmanje jednu osobu koja krvari na zemlji.

Policajci su očistili park i policija “pokušava da sakupi što je više informacija , kako bi identifikovali svi koji su umiješani u incident”, kaže se u saopštenju.

 

Park je već sedmicama  epicentar protesta koji se odvijaju u gradu, nakon što je policija ubila Taylorovu i Georga Floyda . Pucnjava u subotu uveče bila je majmanje druga tokom gotovo mjesec dana protseta u Louisvillu zbog Taylorove  smrti. Sedmoro ljudi ranjeno je 28. maja kada je izbila pucnjava u blizini gradske skupštine, što je navelo majku Taylorove  da pozove ljude da zahtjevaju pravdu “ne povređujući jedni druge”.

“Molite se za grad”, tvitovao je Charles Booker, kongresmen iz Kentuckyja  u Luivilu kasno u subotu. Taj demokrata takmiči se za nominaciju svoje partije kako bi izazvao republikanskog lidera u Senatu, Mitch McConnella na jesen.

Taylorovu , 26-ogodišnju Afroamerikanku, ubila je u njenom domu u Louisvillu  u martu policija koja je izvršavala nalog za privođenje “bez kucanja”. Demonstranti pozivaju da policajci umiješani u njenu smrt budu optuženi. Jedan od policajaca je nedavno otpušten.

 Kenneth Walker , momak Taylorove , prvobitno je optužen za pokušaj ubistva nakon što je ispalio hice na jednog od policajaca koji su im došli u dom. Walker  je kasnije rekao da je mislio da se brani od uljeza.

Nalog za pretres “bez kucanja” omogućava policiji da uđe bez prethodnog najavljivanja svog prisustva. Nedavno je izdavanje takvih naloga zabranio Savjet Louisvilla.

(Kliker.info-agencije)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku