hamburger-icon

Kliker.info

Jedinstveni političar : Načelnik Olova svoju plaću već treću godinu daje studentima i učenicima

Jedinstveni političar : Načelnik Olova svoju plaću već treću godinu daje studentima i učenicima

13 Novembra
09:27 2014

Memagic11Načelnik Općine Olovo Džemal Memagić vjerovatno je jedini načelnik u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, koji ne prima plaću za svoj rad. Taj novac on je preusmjerio za stipendiranje najboljih učenika i studenata sa područja lokalne zajednice kojom upravlja.- Pokušavam da na ovaj način doprinesem obrazovanju ljudi sa područja Olova – kaže Memagić za bh. novinsku agencija Patria (NAP).

Memagić je biznismen, osnivač i vlasnik jednog od najpoznatijih bh. tekstilnih brendova „Alma Ras“. Ovo mu je treća godina na čelu Općine Olovo, kao kandidat Stranke demokratske akcije (SDA), i nikad do sada nije uzimao naknadu za svoj rad.Umjesto za sebe, od tog novca finansira učenike i studente. Ove godine će jednokratnu pomoć dobiti 77 učenika u iznosu od 200 KM i 22 studenta u iznosu od 400 KM.

– Naša politika je da finansiramo najbolje učenike srednjih škola i studente – kaže Memagić.Svojom gestom, kaže, želi nagraditi vrijedne školarce, pokazati im da se trud isplati i olakšati njihov put da sutra postanu važni građani društva, od kojih će koristi imati cijela zajednica. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku