hamburger-icon

Kliker.info

Je li na pomolu obrat u slučaju Dženan Memić : Otac ubijenog mladića došao u posjed prvog obdukcijskog nalaza!

Je li na pomolu obrat u slučaju Dženan Memić : Otac ubijenog mladića došao u posjed prvog obdukcijskog nalaza!

11 Juna
07:53 2017

Muriz Memić je došao u posjed prvog obdukcijskog nalaza Dženana Memića petnaest mjeseci nakon njegove smrti. Na nalazu piše da je Dženan Memić preminuo od udaraca zadobijenih tupim, mehaničkim predmetom.

“Petnaest mjeseci mi je trebalo da dođem do nalaza. Tužilaštvo koje mene zastupa u ovom slučaju, oni od mene kriju nalaz sve ovo vrijeme. Pristajem na nalaz i u njemu stoji da je povreda nastala u tuči. Žujo je profesionalac, samo je ispao kukavica u ovom slučaju”, rekao je za Source Muriz Memić.

Na prvom nalazu piše da je smrt nasilna i da je nastupila uslijed udarca zadobijenog zadobijenih tupim, mehaničkim predmetom, a nakon toga je rađeno još nekoliko obdukcijskih nalaza.

alt

“Na te ostale nalaze koje su oni prepravljali ne pristajem. Na prvom nalazu su nabrojane povrede i mogućnost nastalog udarca”, dodao je Memić.

“Ja od početka ukazujem da to nije saobraćajna nesreća. Ja sam dijete vidio u bolnici. Nas osam ga je vidjelo u bolnici. Povreda drugih nije bilo. Dženan nije imao drugih povreda. Povrede na koljenima su nastale padom, smrtonosna povreda na glavi, drugih povreda Dženan nije imao. Ja od početka ukazujem na to, ali Tužilaštvo se drži svoga, ali ja ću im dokazati, ja ću istrajati, mene umoriti ne mogu”, rekao je otac Dženana Memića, Muriz Memić.

alt

Memić je pozvao javno Dragana Mektića da organizuje sa njim sastanak.

“Neka me pozove da mu prijavim najveću korupciju u BiH. Slučaj Dženan Memić je najkorumpiraniji slučaj i pozivam ga da me primi, jer on radi na slučajevima korupcije, da mu ispričam šta je bilo”, rekao nam je Muriz Memić.

alt

Slučaj Dženan Memić je jedan od najspecifičnijih slučajeva u historiji Suda Kantona Sarajevo, gdje se na istoj strani bore advokat optuženog za ubistvo, i porodica ubijenog Dženana Memića. I jedni i drugi pokušavaju dokazati da se nije dogodila saobraćajna nesreća i da Dženan Memić nije preminuo uslijed udara automobilom.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku