hamburger-icon

Kliker.info

Jasna poruka : Američki Jevreji poručili da Benjamin Netanyahu nije njihov zaštitnik !

Jasna poruka : Američki Jevreji poručili da Benjamin Netanyahu nije njihov zaštitnik !

19 Februara
20:35 2015

jews21Jevreji protivnici cionizma reagirali su na poziv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua  koje je uputio Jevrejima u Evropi da se presele u Izrael.Oni su tim povodom poslali pismo liderima Francuske i Danske u vezi s napadima na Jevreje tokom posljednjih dana, prenosi agencija Anadolija.

Predstavnici jevrejske organizacije Neturei Karta iz New Yorka, koja je poznata po učešću na protestima podrške Palestincima, poslali su pismo francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu i danskoj premijerki Helle Thorning Schmidt.U pismu je navedeno kako je Netanyahu još jednom pozvao sve evropske Jevreje da se presele u Izrael te da je još jednom sebe prikazao “zaštitnikom jevrejskog svijeta”.

Naseljavanja palestinske teritorije

“Cionisti sebe smatraju zaštitnicima Jevreja, ali oni ipak za njih predstavljaju veliku opasnost te su razlog porasta antisemitizma. Cionistički projekt naseljavanja palestinske teritorije izvor je mržnje prema Jevrejima. Palestinci će i dalje biti žrtve arogantnih i strašnih izjava Netanyahua i takve izjave će doprinijeti još većem nivou antisemitizma u svijetu”, navedeno je u pismu.

Izraelski premijer je nakon napada na satirični časopis Charlie Hebdo u Parizu i jedan jevrejski market, u kojima je ubijeno 17 osoba, pozvao sve evropske Jevreje da se presele u Izrael.Nakon posljednjih napada na kulturni centar i sinagogu, Netanyahu je izjavio da Izrael evropske Jevreje čeka raširenih ruku. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku