hamburger-icon

Kliker.info

Janusz Bugajski : Ne želim da prepadam, ali Rusi i Dodik uvlače Vučića u rat! (VIDEO)

Janusz Bugajski : Ne želim da prepadam, ali Rusi i Dodik uvlače Vučića u rat! (VIDEO)

03 Oktobra
05:50 2020

Ugledni američki analitičar,  publicista, predavač, direktor, osoba koja najduže, decenijama, analizira Jugoslaviju, Balkan i BiH, gostovao je u “Face to Face” kod Senada Hadžifejzovića.

Riječ je Januszu  Bugajskom , čovjeku  koji nikada nije pogriješio u procjeni, a iznosi šokantne podatke i predviđanja: Bošnjaci moraju biti spremni i imati plan,Bošnjaci će najviše patiti!

Ovo plutanje, status Quo može dovesti do rat! Pogledajte Armeniju i Azerbejdžan! Srbi pokušavaju uvući Hrvatsku u podjelu BiH na tri entiteta, ista igra koju su igrali Milošević i Tuđman!

Centar sukoba na Balkanu bi mogao biti u BiH, mogući nacionalistički sukobi paravojnih formacija! RS uvlači Hrvatsku u unutrašnju borbu u BiH, kako bi se BiH podijelila!  Rusi bi mogli instruirati Dodika, ali i uvući Vučića u rat! Pansrpski projekat uvlači Zagreb u Panhrvatski projekat, Panalbanski projekat od državnih vlasti još uvijek ne postoji!

Srbija nije čist igrač,  koketira sa Kinom i Rusijom, Amerika pomno prati sve, to što su nesvrstani  vodi ih u propast! Srbija će se spotaći, u jednom trenutku morat će odlučiti: ili EU ili Rusija! Srbija i BiH će morati priznati Kosovo, prije ili kasnije!  BiH mora izazvati reakciju međunarodne zajednice!

Ako je politika Bošnjaka ovo što su do sada pokazivali onda je to porazno! BiH je država 3 etnička feudalna posjeda! RS uništava BiH i sprječava je da postane prava država! Mjesecima tražim da predsjednik SAD-a imenuje specijalnog izaslanika za BiH!

Do januara iz SAD-a prema BiH se ništa neće dešavati, pripremite se, jer ako Biden bude izabran, to je šansa za BiH! Trump nesmotren, ovo je oktobarsko iznenađenje pred izbore, nije zavjera, Tump je zaražen koronom! Senad: Šta ako se Trump ne oporavi, odgađaju li se izbori? Bugajski: Odgađanja izbora nema, svi već prikupljeni glasovi se dodjeljuju zamjenskom kandidatu Republikanaca!

(Kliker.info-Face TV)

Podijeli

5 0 komentara

 1. Huseinbegovic
  Huseinbegovic 03 Oktobra, 15:07

  Senad nije musliman nego jezuitski jevrej , a tako i ovaj klintonov pedofilski americki jevrej sto bombarduje i siluje decu , sada taj americki jevrej Bugaisky klintonov siledzija sa zlocincem Seradom kao nesto razgovara .

  Odgovori
  • Samir
   Samir 03 Oktobra, 15:11

   Bosnu su okupirali izetbegovicevi kriminalci i klintonov pedofilski lobi koji financira naciste i teroriste sa kojim upravlja Rochild i britanska saudijska jezuitska pedofilska kruna .

   Odgovori
 2. Filip
  Filip 03 Oktobra, 18:50

  “Rusi i Dodik Uvlače Vučića u rat!” Kako glup stav. Objasnite: Ko uvuče Hrvate i Muslimane u rat i krvoproliće 90.-tih, “ugledni američki analitičare”? Gde ste to ostvarili taj “ugled”? Možda bi on prošao da ste u praistoriji, ali danas kod svih dostupnih informacija zahvaljujuči novoj tehnološkoj eri, kod onih koji su normalni – Vi ste u zabludi.

  Odgovori
 3. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 05 Oktobra, 04:28

  Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine održan je 29. februara i 1. marta 1992. Glasalo je ukupno 2.073.568 glasača. Izlaznost je iznosila 63,6 posto. Od ukupnog broja onih koji su se odazvali na referendum – 99.7 posto bilo je za nezavisnost, a 0,3 posto protiv.

  Bosna i Hercegovina, 1. marta, proslavlja 23 godine od kada su njeni građani odlučili da se zemlja odvoji se od tadašnje Socijalističke Federaltivne Republike Jugoslavije (SFRJ) i postane nezavisna.

  Prije Bosne i Hercegovine, krajem 1990. godine odluku o proglašenju nezavisnosti od bivše SFRJ donijela je Republika Slovenija, a nešto kasnije, u toku 1991. godine i Republika Hrvatska i Makedonija.

  Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine održan je 29. februara i 1. marta 1992. Glasalo je ukupno 2.073.568 glasača. Izlaznost je iznosila 63,6 posto. Od ukupnog broja onih koji su se odazvali na referendum – 99.7 posto bilo je za nezavisnost, a 0,3 posto protiv.
  Srpska demokratska stranka (SDS) je pozvao Srbe na bojkot referenduma i spriječio njegovo održavanje u pojedinim dijelovima zemlje. Tako je referendum pretežno bojkotiran u općinama u kojima su Srbi bili u većini.

  Referendumsko pitanje glasilo je: Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?

  Briselskom deklaracijom o Jugoslaviji od 17. decembra 1991., na temelju preporuka međunarodne Arbitražne komisije, kojom je predsjedavao Robert Badinter, konstatirana je disolucija SFRJ i tadašnje republike pozvane su da se do 23. decembra izjasne o nezavisnosti.
  Republike su dobile obećanja da će do 15. januara 1992. biti i međunarodno priznate. Tri dana prije isteka spomenutog roka, tj. 20. decembra, koalicija Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice podnijela je traženi zahtjev, a sutra je Skupština srpskog naroda donijela odluku o osnivanju Srpske republike Bosne i Hercegovine.

  Skupština SR BiH 25. januara 1992. donijela je odluku o raspisivanju referenduma o nezavisnosti, koju su podržali SDA i HDZ BiH. SDS-a u svemu tome nije bilo jer su Srbi u međuvremenu proveli u djelo odluku o ustroju Srpske republike Bosne i Hercegovine, koja je proglašena 9. januara 1992. Održavanje Referenduma za Nezavisnu i Suverenu Bosnu i Hercegovinu najavljeno je za 29. februar i 1. mart 1992 godine.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku