hamburger-icon

Kliker.info

Jak zemljotres probudio stanovnike Sarajeva i okoline : Epicentar na Jahorini, jačina 4,3 stepena po Richteru

Jak zemljotres probudio stanovnike Sarajeva i okoline : Epicentar na Jahorini, jačina 4,3 stepena po Richteru

12 Aprila
06:19 2015

PotresSarajevo1Područje Sarajeva u noći na nedjelju pogodio je potres magnitude 4.3, izvijestio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Izvještaj o eventualnim štetama zasad nema, no svjedoci u glavnom gradu BiH i njegovoj okolici govore o prilično snažnom podrhtavanju koje je potrajalo nekoliko sekundi.

‘Bilo je uznemirujuće. Porodica  mi se probudila, ali nije im bilo jasno o čemu je riječ dok im nisam rekao da je bio potres. Podrhtavanje je trajalo 4-5 sekundi, sve se treslo, kao da se mičemo lijevo-desno. Čula se i buka. Kod mene se ništa nije srušilo, ali jasno sam mogao vidjeti kako se uzburkala Coca Cola u boci blizu mene. Živim u kući na brdu, bio sam u prizemlju, sjedio za kompjuterom  kada je počelo. Da je potrajalo koju sekundu dulje, potražio bih neko sklonište, već sam se ustao da to učinim kada je potres prestao’, napisao je jedan stanovnik Sarajeva na stranici EMSC-a.

‘Nije probudilo moje dečke, ali ptice su poludjele na nekoliko minuta’, napisala je jedna svjedokinja.

Brojne druge građane podrhtavanje je također probudilo i uznemirilo.Centar za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Federaciji BiH u saopštenju  je naveo da je riječ o jačem potresu, koji je registriran u 2 sata i 5 minuta s epicentrom 20 kilometara jugoistočno od Sarajeva.Intenzitet u epicentru bio je VI stupnja Mercallijeve ljestvice što znači da je moguća manja materijalna šteta.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku