hamburger-icon

Kliker.info

Jadranka Kosor ogorčena : Iz HDZ-a su me izbacili naglavačke

Jadranka Kosor ogorčena : Iz HDZ-a su me izbacili naglavačke

02 Marta
04:40 2013

"Izbacili  su me naglavačke iz stranke u koju me uveo Franjo Tuđman", nije Jadranka Kosor skrivala ogorčenost u svom prvom televizijskom nastupu nakon što je izbačena iz HDZ-a.Kosor je najavila da će ostati nezavisna zastupnica u Saboru. Mandat, kako je rekla u intervjuu za HRT-ovu emisiju "Hrvatska uživo", ne namjerava vratiti jer je na zadnjim parlamentarnim izborima, u skladu s odlukom tadašnjeg Predsjedništva, bila nositeljica svih HDZ-ovih lista."Radit ću svoj posao predano kao i do sada. Najviše se bojim podmetanja koja će krenuti. Sjetite se samo podmetanja i laži iz vrha HDZ-a o mojim broševima ili da sam tražila nekakvo putovanje u Rim. To je besramno podmetanje kakvo se ne radi nikome, a kamoli članici svoje stranke. Ali radit ću svoj posao i dalje i zaradit ću svoju plaću u Saboru, gdje su me zaposlili birači", kaže Kosor.

"Osjećam se kao da mi je netko iz obitelji okrenuo leđa"

"Ostat ću zastupnica u Saboru, i dalje ću zastupati interese ljudi koji su me birali. Nastavljam se baviti politikom, u novim uvjetima, s jednim ružnim iskustvom iza sebe. Ali idem dalje, bit ću i dalje ovdje i nastojat ću zaraditi svoju plaću koju dobivam od poreznih obveznika", dodala je Kosor u razgovoru za RTL Danas. "Puno sam puta rekla da netko tko se razočara u politici, da se ne treba baviti tim poslom. Sad mislim malo drugačije. Radi se o ljudima s kojima sam dugo godina živjela, bila u Vladi, osjećala sam ih nekako kao dio svoje obitelji. To je kao da mi netko od mojih najdražih okrene leđa i više me nikada ne nazove. Od toga se vjerojatno nikad neću oporaviti", zaključuje Kosor.

"To nije sud, a sad vidimo da nije ni sud časti"

Visoki sud časti je, podsjećamo, jednoglasno odlučio bivšu premijerku i predsjednicu HDZ-a isključiti iz stranke. Kosor se ima pravo žaliti na ovakvu odluku, ali najavljuje da to neće učiniti. "Kome da se žalim?", zapitala se Kosor. "To tijelo koje me isključilo iz HDZ-a naravno nije sud, a sada vidimo dan nije ni sud časti", kazala je Kosor, koji tvrdi da se u postupku protiv nje nisu poštivale odredbe Statuta HDZ-a. Potvrdio joj je to, kako kaže, i Vladimir Šeks, koji je autor HDZ-ova statuta. "Trojica od petorice članova tamo ne mogu suditi, jer su članovi središnjih tijela pa po statutu ne mogu sjediti u sudu časti. Također, Gradski odbor HDZ-a Zagreb nije imao ovlasti da protiv mene pokrene postupak, a nije mi odobren ni zahtjev da postupak bude javan, jer sam željela da svi čuju moje argumente", kaže Kosor.

"Prigovaraju mi da ništa ne radim, a Karamarko ne dolazi u Sabor"

"Ovdje se radilo o političkoj odluci, koja je davno prije suda časti donesena na Predsjedništvu HDZ-a. To nije poruka meni, nego svim zastupnicima i članovima HDZ-a", kaže Kosor. "Meni se prigovara da ništa ne radim, da nisam aktivna. Pa pogledajte evidenciju mojih dolazaka u Sabor. Karamarko je javno rekao da neće dolaziti u Sabor, iako tamo prima plaću, jer on ima drugog posla", kaže Kosor. Smatra da su Karamarkovi komentari na njen račun bili ponižavajući. Svoju bivšu šeficu je Karamarko, podsjećamo, optužio da previše priča. Iskoristio je to i kao povod da je izbaci iz stranke; postupak pred stranačkim sudom časti pokrenut je zbog intervjua koji je Kosor dala tjedniku Globus. "Nisam kritizirala ni Karamarka ni bilo koga drugog iz vrha stranke. Samo sam branila sebe i HDZ od optužbi da je HDZ zadnjih 17 godina bio zapuštena stranka, a da je zadnjih deset godina dekroatiziran i detuđmaniziran", kaže Kosor.

"Neću se kandidirati za Europski parlament"

Upitana hoće li zajedno s njom HDZ napustiti netko od njoj lojalnih kadrova, Kosor kaže da nije ni sa kim razgovarala. Nakon odluke da je izbacuju iz stranke se čula, kako kaže, jedino sa Šeksom, ali nije željela govoriti o sadržaju njihova razgovora.Pojavile su se nedavno špekulacije da bi se Kosor mogla kandidirati za Europski parlament. Ona kaže da su i to također podmetanja koja stižu iz HDZ-a. "Ove godine se sigurno neću kandidirati za Europski parlament. Ja sam samo rekla da neki moji kolege iz EU govore da bi bilo zanimljivo u parlamentu vidjeti bivšu premijerku koja je zatvorila pregovore i potpisala pristupni ugovor", kaže Kosor. Osvrnula se i na odlazak Branka Vukelića iz HDZ-a. Bivši ministar odlučio se povući iz stranke, uz opasku kako HDZ više ne služi hrvatskim nacionalnim interesima. "Mislim da bi vrh stranke trebao poslušati što im je gospodin Vukelić poručio i to bi ih trebalo ozbiljno zabrinuti", kazala je Kosor.(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku