hamburger-icon

Kliker.info

Izvještaj BAC-a o antibosanskim aktivnostima : Dodik potrošio 40 miliona KM na lobiranje u SAD-u

Izvještaj BAC-a o antibosanskim aktivnostima : Dodik potrošio 40 miliona KM na lobiranje u SAD-u

14 Septembra
14:32 2021

Bosnian Advocacy Center objavljuje svoju prvu publikaciju pod naslovom “Lobiranje kao spoljnopolitički alat: Kako je Republika Srpska potrošila 40 miliona KM na lobiranje u SAD-u.”

Ovaj dokument rezultat je istraživanja i analize svih dostupnih ugovora koje je Vlada Srpske potpisivala s različitim lobističkim kompanijama u SAD-u, posebno od 2006. godine kada je Milorad Dodik preuzeo vlast, piše Bosnian Advocacy Center .

Istraživanje je pokazalo da su zvaničnici Republike Srpske primarno željeli osigurati prisustvo u najvažnijim krugovima, ali i umrežavanje među vodećim donosiocima odluka u SAD-u, te zvaničnicima na nižim nivoima za koje se nadaju da će jednoga dana doći do Capitol Hilla ili Bijele kuće.

Cilj ovog izvještaja bio je ne samo da pokaže posljedice anti-bosanskog lobiranja u SAD-u, nego i da upozori bh. zvaničnike da se trenutna situacija s predsjednikom Bajdenom na čelu SAD-a mora iskoristiti agresivnom spoljnom politikom i agresivnim ulaganjem u lobiranje u SAD-u.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Zoran(Rodoljub)
    Zoran(Rodoljub) 15 Septembra, 13:38

    Korektan naslov je anti muslimanske aktivnost a ne Bosanske Vi BiH muslimani niste BiH,jedino sa Srbima i Hrvatima predstavljate BiH.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku