hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović odgovorio Radončiću: Optužnica s Kosova otkriva ko je lider SBB-a

Izetbegović odgovorio Radončiću: Optužnica s Kosova otkriva ko je lider SBB-a

22 Jula
19:12 2014

fahrobakir21Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u današnjem intervjuu za portal klix.ba uzvratio je Fahrudinu Radončiću, predsjedniku SBB i kandidatu za bošnjačkog člana Presjedništva BiH, navodi da Radončić pokušava odvući pažnju od sebe i preusmjeriti je.

– Radončić ima ozbiljan problem sa Keljmendijevom optužnicom koja njega proziva kao prvog saradnika. I brani se, spinuje preko svog Avaza, neozbiljnim lažima o ubistvu Juke Prazine i navodnoj istrazi u Njemačkoj o tom ubistvu. I nije ga briga šta će o bivšem bh. ministru sigurnosti, i njegovim izmišljotinama misliti kolege iz Njemačke. Njemačka ambasada je kontaktirala moj kabinet ograđujući se od teksta iz Avaza, tvrdeći da se u toj zemlji ne vodi nikakva istraga povodom ovog ubistva i da se radi o čistoj medijskoj konstrukciji!  – kazao je Izetbegović za klix.ba.

On je također kazao da optužnica protiv Nasera Keljmendija „konačno stavlja tačku na mnoge dileme o liku i djelu Fahrudina Radončića i definitivno ga diskvalifikuje kao ozbiljnog kandidata za člana Predsjedništva BiH.“

Na pitanje o preuzimanju vodstva Stranke demokratske akcije, Izetbegović je kazao da će to zavisiti od rezultata Općih izbora.

– Vjerovatno je to logičan slijed stvari, ali u politici, naročito bh. politici, stvari ponekad idu mimo logike – naveo je on.(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku