hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović o pobjedi Četvorke: To je energična ekipa koja se dobro koristi mrežama, tu su nam pobjegli…

Izetbegović o pobjedi Četvorke: To je energična ekipa koja se dobro koristi mrežama, tu su nam pobjegli…

18 Novembra
15:19 2020

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je, komentirajući pobjedu bivšeg stranačkog kolega na lokalnim izborima u KS, kako je riječ o energičnoj ekipi koja se zna dobro koristiti društvenim mrežama, ali da će nastaviti utrku.

“Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima – društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se, idu iduće dvije godine”, rekao je Izetbegović s osmijehom.

Na komentare da je u KS pobijedila opet desnica, odnosno SDA učenici, Izetbegović je rekako kako ne bi tumačio da li desnica ili ljevica.

“Svi smo mi tu vrlo blizu kada su u pitanju skoro sve vrste politika, skoro da su ideološke razlike izbrisale između onoga što recimo od ove zemlje očekuje SDA, za šta se bori DF, SDP. Gdje su te velike razlike? Svi mi želimo funkcionalnu, multietničku, evropsku državu, vladavinu zakona, sve je to jako blizu“, rekao je Izetbegović.

Govoreći o situaciji u Travniku gdje je pobijedio SDA-ov kandidat za načelnika koji je preminuo na dan izbora, kazao je kako “treba poštovati volju naroda i ponoviti izbore”.

Na pitanje kako će udovoljiti zahtjevima EU koja traži skup povodom dolasak visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella, kazao je kako moraju poštovati mjere.

“Ne možemo praviti velike skupove, ali moženmo napraviti skup u skladu s mjerama. Mislim da ćemo pronaći dogovor danas”, kazao je.

Pouručio je kako nije zadovoljan radom Parlamenta BiH jer se zakoni ne usvajaju.

“To je katastrofa, da živimo u blokadi koju je napravio SNSD na državnom, a HDZ na nivou FBiH. Nismo zadovoljni”, zaključio je Izetbegović.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku