hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović: Ne smije doći do novih entiteta; Čović: BiH ne može opstati kao normalna evropska država bez Hrvata

Izetbegović: Ne smije doći do novih entiteta; Čović: BiH ne može opstati kao normalna evropska država bez Hrvata

04 Aprila
04:12 2017

Lideri Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine okupili su se večeras u Mostaru, uoči otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017.

Nakon niza razgovora održanih tokom dana, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Hrvatske Aleksandar Plenković, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednici bh. entiteta Marinko Čavara i Milorad Dodik, te članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić okupili su se na neformalnoj zajedničkoj večeri.

Čović je nakon večere istakao da je stabilnost BiH ključna za stabilnost cijele jugoistočne Evrope, kao i da BiH mora ustrajati na evropskom putu.

– Pretpostavljam da će ključ svega biti narednih 15 dana, kada se očekuju izmjene Izbornog zakona, kazao je Čović, tvrdeći da BiH ne može opstati kao normalna evropska država bez Hrvata u njoj. Poručio je i da niko ne može i nema pravo birati u ime drugog naroda.

Bakir Izetbegović je napomenuo da se sa svake strane treba napraviti neki korak kako bi se stabilizirale prilike u BiH. Od bošnjačke strane, kako je rekao, očekuje se da pomogne Hrvatima.

– Preduslov s moje strane je da ne smije doći do nikakvih novih entiteta, nikakvih novih priča o podjeli BiH i nikakvih referenduma, izjavio je bošnjački član Predsjedništva BiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. SG
    SG 04 Aprila, 09:20

    Ne mozemo biti “Evropa” ni bez “Ostalih” – sto o tome ne pricate bando lopovska. Da vas malo popravimo. Razblazimo to nacionalisticko vino kojim ste opijeni i jos ga pijete

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku