hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović iz sjedišta NATO-a čestitao pobjedu Trumpu : Mi smo saveznici, oni su nas snažno podražavali u ostvarenju mira i stabilizacije !

Izetbegović iz sjedišta NATO-a čestitao pobjedu Trumpu : Mi smo saveznici, oni su nas snažno podražavali u ostvarenju mira i stabilizacije !

09 Novembra
15:03 2016

baketrump3Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH čestitao je jutros na pobjedi novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Izetbegović se na konferenciji za novinare u sjedištu NATO Saveza, pridružio čestitkama republikanskom kandidatu, izražavajući nadu da će saradnja BiH i SAD biti nastavljena.

– I ja se pridružujem čestitkama predsjedniku Trumpu. Želim mu da na najbolji način vodi Sjedinjene Američke Države u mandatu koji je pred njim. Nadam se nastavku dobre saradnje SAD i BIH. Mi smo saveznici, oni su nas snažno podražavali u  ostvarenju mira i  stabilizacije,  posebno našem putu ka članstvu NATO-u. Očekujem nastavak te saradnje – rekao je Izetbegović.

On se inače jutros sastao sa generalnim sekretarom NATO saveza Jensom Stoltenbergom i razgovarao o odnosima BiH i Alijanse te ispunjavanju uvjeta za članstvo.

Pored Izetbegovića i Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu na pobjedi.

Dodik je kazao da je pobjeda bila očekivana uz uvjerenje da će se novi predsjednik brinuti za napredak zemlje.

”Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom ubjedljive i očekivane pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Povjerenje građana koje Vam je ukazano potvrda je uspješne politike Vaše partije i Vas lično, kao i snage i odlučnosti da na najbolji način predstavljate državu u narednom mandatnom periodu”,kazao je Dodik.

Naglasio je da Trumpa poštuje i uvažava.

”Uvjereni smo da su Sjedinjene Američke Države dobile predsjednika koji će na najbolji način brinuti za dalji sveukupni napredak zemlje, ali i voditi politiku koja će doprinositi miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je i za građane Republike Srpske od posebne važnosti. Očekujemo više razumjevanja, međusobnog uvažavanja i rješavanja svih problema dijalogom a ne prinudom. Poštovani gospodine predsjedniče, uz najbolje želje za uspješno obavljanje ove visoke i odgovorne dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, upućujem Vam izraze mog dubokog poštovanja i uvažavanja“, navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske.

(Kliker.info-agencije )

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku