hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović čeka Radončića : Ne planiram sjesti sam sa Čovićem, jer je koalicija na nivou SDA – HDZ BiH – SBB

Izetbegović čeka Radončića : Ne planiram sjesti sam sa Čovićem, jer je koalicija na nivou SDA – HDZ BiH – SBB

04 Augusta
15:50 2016

Bakirovski771Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović obratio se medijima danas nakon konferencije za medije Dragana Čovića.

Nisam još dobio papir o Mehanizmu koordinacije, ali niko ne dovodi u pitanje poziciju bilo kojeg nivoa vlasti u BiH. Tako je bilo u prethodnom prijedlogu i tako će biti i ovaj put. Nismo učinili ništa na štetu kantona, kada je u pitanju dogovor sa Dodikom“, kazao je Izetbegović.

Bolje da se to radi kroz Vijeće ministara, tamo sjedi gospodin Bevanda koji predstavlja HDZ. Čović uporno tvrdi da je kriza vlasti, a nikad mi nije dao precizan odgovor na šta konkretno misli. Sve je počelo sa pričom o kladionicama koje zarade više nego BH Telecom. Kad ne platite porez, sačuvate mjesečno 15-20 miliona. Svako odugovlačenje toga je podržavanje novih 15 miliona u džepu“, dodao je.

Još je dodao da će uskoro održati sastanak sa Radončićem.

Planiram uskoro sjediti sa Radončićem i Čovićem, Radončić je otišao na odmor nekoliko dana pa kada dođe ćemo sjesti i razgovarati. Ne planiram sjesti sam sa Čovićem, jer je koalicija na nivou SDA – HDZ BiH –  SBB. Pravne i demokratske države će biti i u Bosni i u Hercegovini”, zaključio je.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku