hamburger-icon

Kliker.info

Izdvojeno mišljenje : Šta je Dragan Čović odgovorio u pismu Međunarodnom sudu pravde u Haagu ?

Izdvojeno mišljenje : Šta je Dragan Čović odgovorio u pismu Međunarodnom sudu pravde u Haagu ?

03 Marta
07:46 2017

Pojedinačna pisma trojice članova Predsjedništva BiH upućena Međunarodnom sudu pravde u Haagu kao odgovor na pisma te pravosudne institucije upućena Mladenu Ivaniću, predsjedavajućem, te bošnjačkom i hrvatskom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću, mogla bi odrediti sudbinu zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Iako Izetbegović, Čović i Ivanić nisu otkrili šta su odgovorili na pitanje MSP o statusu Sakiba Softića, agenta BiH pri tome Sudu, a u vezi čega su nedoumice u Sudu izazvala pisma Ivanića i ministra vanjskih poslova BiH i Igora Crnatka, koji osporavaju Softićev legitimitet, izvjesno je da je Izetbegović uz svoju argumentaciju Sudu priložio i odluku o Softićevom imenovanju iz 2002. godine. S druge strane, Ivanić je u svom odgovoru ponovo negirao legitimitet Softića.

Kako saznaje Avaz.ba, Čović je u svom odgovoru Sudu napisao da Predsjedništvo BiH kao kolektivni organ nije razmatralo niti odlučivalo o sadržaju iz pisma kao da nije razmatralo ni samo pismo, te da nije utvrdilo nikakav zajednički stav, pa ga on stoga ne može ni dostaviti.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku