hamburger-icon

Kliker.info

Iz mostarskog muftiluka na hadž odlazi 48 vjernika

Iz mostarskog muftiluka na hadž odlazi 48 vjernika

07 Decembra
01:42 2006

S područja mostarskog muftiluka na hadž  ove godine putuje 48 vjernika. Dvadeset  pet budućih hadžija dolazi  iz Mostara, sedam iz Konjica, šest iz Jablanice, pet iz Livna, po dva iz Čapljine i Ljubuškog i jedan iz Prozora. Od tog broja 23 vjernika na hadž putuju autobusom, dok se za putovanje avionom odlučilo 25 budućih hadžija.

Tim povodom u organizaciji Muftijstva  u petak će nakon džume namaza u džamiji Bosanki mudžahidi u mostarskom Sjevrenom logoru biti  upriličena zajednička hadžijska, ikrar dova.  

Na hadž putuju:  Idriz i Vahida Mezit, Ibro i Fata Bajgorić, Đulsuma Puzić, Abida Kapić, Husnija Maksumić, Abdulah Džiho, Muharem i Zahida Habibija, Alija i Abdulrahman Ćosić, Ismet i Hajra Duro,  Alija Torlo, Izet i Šuhra, Terzić, Seid Eminović, Juso Čagalj, Melika Alagić i Alija Jazvin iz Mostara, Dževad i Alija Hadžić, Mejra Pašić, Hajrudin Jandrić, Izet Lisić iz Livna, Saća i  Redžiba Bešić, Hamdija i  Fadila Kadić, Kasim Čilić i Remzo Kovačević iz Jablanice, Alija Šabanović i Ibro Čevra iz Čapljine,  Junuz  Špago i Bego Delalić iz Ljubuškog,  Salko Mešukić, Bešir Trešnjo, Fehim Novalić, Nusret Avdić, Munira Prija i Saliha Cernica iz Konjica, a Suljan Bobar jedini je ovogodišnji hadžija iz Prozora. Sa njima će putovati i četiri vozača autobusa «Autoprevoza» Mostar. 

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku