hamburger-icon

Kliker.info

Ivanić: Vlast u RS-u se boji naroda i izbora

Ivanić: Vlast u RS-u se boji naroda i izbora

13 Februara
01:09 2014

mladen_ivanicEvidentno je da se aktuelna vlast u Republici Srpskoj boji naroda i da pokušava narodno nezadovoljstvo da usmjeri u nekom drugom pravcu, a plaši se i izbora, ocijenio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.

On je na pres konferenciji u Banjoj Luci rekao da je PDP za izbore, koji bi se održali i prije oktobra, ali na mandatni period od četiri godine.

Jučerašnja priča SNSD-a o izborima, koji bi se dva puta trebali održati u četiri mjeseca, odnosno i u maju i u oktobru, kaže, predstavlja vrhunac neozbiljnosti i poigravanje s narodom.

“Ne mogu da shvatim Milorada Dodika i da se time poigrava”, rekao je Ivanić i dodao da je takav prijedlog mogao doći samo od vlasti “koja rasipa pare i kojoj desetine miliona ne predstavlja ništa posebno“.

On naglašava da treba donijeti ozbiljnu odluku, da li o prijevremenim izborima, koje svuda raspisuje vlast, ili redovnim izborima.

Ivanić je i precizirao da PDP ne podržava izmjene Izbornog zakona BiH koje predlaže SDPBiH, jer predviđaju prijenos nadležnosti.

Ističe da su posljednja događanja u Federaciji BiH izvorno počela kao bunt naroda protiv bijede i siromaštva, ali i da je evidentno da je bilo pokušaja manipulacije i “bitke unutar tog entiteta ko je od Bošnjaka prvi te pokušaja da se sve to pretvori u priču o ustavnoj krizi“.

Čini se, kaže, da se protesti ipak vraćaju na svoju izvornu priču – borbu protiv siromaštva i apsolutno nezadovoljstvo vlašću i političkim elitama.

“Nešto slično sigurno čeka, u nekoj perspektivi, i RS”, tvrdi on i dodaje da će arogantan nastup s kojim vlasti RS-a pristupaju svemu tome biti usmjeren protiv nje same.

“I prijetnje o nekim silnim autobusima i o oružju morale su biti potkrijepljene konkretnim dokazima i nijednom nisam čuo MUPRS-a da je to rekao”, dodao je Ivanić i iznio stav da vlast treba da više razmisli o nezadovoljstvu naroda.

(Kliker.info/Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku