hamburger-icon

Kliker.info

Ivanić upriličio božićni prijem u Predsjedništvu BiH : “Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge”

Ivanić upriličio božićni prijem u Predsjedništvu BiH : “Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge”

06 Januara
04:53 2015

bozicsarajevo2Božić je dan kada se šalje jedna univerzalna poruka, zajednička svim religijama da kroz lični i zajednički preobražaj krenemo na put ka dobru i boljem, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na božićnom prijemu organizovanom  u zgradi Predsjedništva BiH.

Na prijemu se okupio veliki broj predstavnika političkog života svih nivoa vlasti u BiH, najviši vjerski predstavnici, te predstavnici vojnog, društvenog, privrednog i kulturnog života u BiH i diplomatskog kora.”Božić je praznik kada slavimo rođenje bogočovjeka Isusa Hrista. Ali, Božić je i dan kada se šalje jedna univerzalna poruka, zajednička svim religijama. Dakle, da kroz lični i zajednički preobražaj krenemo na put ka dobru i boljem”, kazao je Ivanić u obraćanju zvanicama koje su prisustvovale prijemu povodom pravoslavnog blagdana Božića.

Prema njegovim riječima, možda “kod nas nije uobičajno da jedan političar poziva na ljubav, na razumijevanje”.”Ali, mi to dozvoljava upravo razlog zbog kojeg smo se danas sastali. Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge. Više nego ranije saosjećati jedni s drugima”, poručio je Ivanić.

On je podsjetio i na majske poplave koje su pogodile BiH i region, rekavši da su one pokazale da su građani spremni razumjeti i saosjećati se s drugima više nego što su možda to političari spremni.
“Ako se od tuđeg zla ne branimo zlom u sebi, onda ćemo biti ljudi. Svim građanima želim poručiti sljedeće: volite i čuvajte svoje porodice, svoje bližnje, prijatelje i poznanike, jer tek kroz drugoga mi bivamo ono što jesmo”, poručio je Ivanić.Ivanić je svim pravoslavnim hrišćanima čestitao Božić. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku