hamburger-icon

Kliker.info

Ivanić u Moskvi kod Putina : Na večeru pozvani šefovi država, Dodik ostao pred vratima!

Ivanić u Moskvi kod Putina : Na večeru pozvani šefovi država, Dodik ostao pred vratima!

09 Maja
03:12 2015

PutinIv21Ruski predsjednik Vladimir Putin organizirao je svečanu večeru u Moskvi, na kojoj su bili samo šefovi država, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.Kako saznaje BN TV toj večeri nije prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer nije bio ni pozvan.Radi se o svečanoj večeri priređenoj samo za šefove država koji će prisustvovati vojnoj parade.

Sa prostora bivše SFRJ, uz  predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića, u Moskvu je otputovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić te predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov.Novinar Slobodan Vasković, pred odlaska Dodika u Moskvu, objavio je tekst u kome tvrdi da će šef RS-a Milorad Dodik s ruskim domaćinima inicirati pregovore o famoznim kreditima koje je najvljivao još prije parlamentarnih izbora.

“U situaciji kada RS kao kamen tone u ambis finansijske crne rupe, samo prisustvo bilo kojoj Paradi, pa i onoj moskovskoj, ne može ublažiti nezadovoljstvo niti promijeniti tešku političku situaciju u kojoj se Dodik&Oligahrija nalaze.Dodik je, prije odlaska, spinovao svojim zabrinutim biznismenima da će iz Rusije donijeti 100 miliona evra. Što je kap naspram ranije obećanih 700 miliona. Dramatičan pad visine kredita obrazložio je problemima u kojima se Rusija nalazi zbog sankcija Zapada.

Biće interesantno čuti obrazloženje zašto nema ništa ni od 100 miliona evra, kako to tvrde upućeni. Dodik ovaj put nije na sva zvona razglasio da će donijeti pare. Bez obzira na to po povratku će morati odgovoriti na pitanja u vezi sa ruskim kreditima” napisao je Vasković.Iz kabineta predsjednika Republike Srpske.danas je saopćeno da je Dodik u Moskvi razgovarao s ruskim režiserom  Nikitom Mihalkovim, no u saopćenju se ne spominju Dodikovi službeni razgovori sa ruskim zvaničnicima kao ni pregovori  o kredinom aranžmanu.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku