hamburger-icon

Kliker.info

Ističe rok tajnosti sa “najveće obmane 20. vijeka”

Ističe rok tajnosti sa “najveće obmane 20. vijeka”

23 Aprila
07:48 2017

Ove godine ističe rok oznake tajnosti koji je Nasa ustanovila za sadržaj koji je dopremljen sa Mjeseca sa leta njihovog tima u kosmičkom brodu “Apollo 11” 1969. godine, a za koji je rasprostranjena teorija da je lažan i da su svi snimci napravljeni na Zemlji.

“Amerikanci ništa nikome nisu dali. Nikakav sadržaj zemljišta sa Mjeseca nisu pokazali”, napominje viši naučni saradnik na Fizičkom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta “Lomonosov” Vitalij Novik.

On smatra da bi naučna zajednica trebalo da se obrati Nasi, da se zatraži da se taj sadržaj istraži, ali je izrazio sumnju da će se to dogoditi.

U emisiji “Posskriptum s Aleksejem Puškovim”, u kojoj je bilo riječi o rasprostranjenoj teoriji da Amerikanci nisu bili na Mjesecu, na pitanje zašto su Amerikanci krenuli u tako veliko falsifikovanje, britanski izdavač žurnala “Nexus” Marcus Allen kaže da je to zbog toga što su Rusi bili ispred Amerikanaca cijelu deceniju.

“Rusi su imali prvi satelit u kosmosu, prvog čovjeka u kosmosu, prvu ženu u kosmosu, prvi izlazak u otvoreni kosmos, prvi uređaj na Mjesecu, prve uređaje na Veneri i Marsu. Amerika ne može sebi da dozvoli da bude u nečemu druga i nisu imali drugog izbora”, kaže Allen.

U emisiji “Posskriptum” napominje se da je prema ovoj teoriji, snimak o letu Amerikanaca na Mjesec napravljen na Zemlji, tačnije na Havajskim ostrvima, te da se stalno pojavljuje sve više dokaza o ovoj najvećoj obmani 20 vijeka.

Stručnjaci ističu da Amerika nije imala ni tehničkih mogućnosti da otpremi svoje kosmonaute na Mjesec.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku