hamburger-icon

Kliker.info

Ismail Zulfić prisustvuje 451. skokovima sa Starog mosta : Jednog dana i on će biti mostarska lasta

Ismail Zulfić prisustvuje 451. skokovima sa Starog mosta : Jednog dana i on će biti mostarska lasta

30 Jula
17:34 2017

Na poziv mostarske legende i dugogodišnjeg skakača Lorensa Liste  451. skokovima sa Starog mosta  danas prisustvuje i šestogodišnji Ismail Zulfić sa roditeljima i trenerom plivanja i osnivačem PK Spid Amelom Kapom.

Iako ima samo šest godina, Ismail je već osvojio zlatnu medalju na takmičenju u Zagrebu početkom maja ove godine u kategoriji 50 metara leđno, piše agencija Patria.

Gledajući u luk Starog mosta, Ismail je treneru Amelu kazao da bi i on skočio i napravio salto ako bi ga on dočekao u vodi.

– Ismail je uzbuđen. Ljudi ga prepoznaju, pozdravljaju ga. Napravio je pravi šou – kaže ponosni trener.

Volja za životom koju ovaj dječak rođen bez ruku pokazuje je neopisiva. Uz podršku roditelja Ismeta i Elmine Ismail je osim plivanja savladao i skijanje. Iako žive u Zenici, dva puta sedmično roditelji dovode Ismaila na treninge na Olimpijski bazen Otoka.

Plivački klub Spid je jedini klub u BiH koji radi sa tipičnom i djecom i osobama sa invaliditetom. Iako ima podršku nekolicine sponzora, sigurno je da bi gradske vlasti mogle više učiniti za ovog plemenitog mladića koji ne neplaćuje časove obuke za djecu sa invaliditetom. Više od 50 djece iz cijele BiH zahvaljujući treneru Kapi i njegovim pomoćnicima savladalo je plivanje uprkos invaliditetu.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku