hamburger-icon

Kliker.info

Ismail Ahmed bin Sultan o investiciji vrijednoj 4,3 milijarde KM : “Buroj Ozone” u Trnovu je projekt mog života (Video)

Ismail Ahmed bin Sultan o investiciji vrijednoj 4,3 milijarde KM : “Buroj Ozone” u Trnovu je projekt mog života (Video)

15 Oktobra
21:02 2015

Burojpotpis2Potpisivanje Finalnog ugovora o realizaciji projekta Prvog integrisanog turističkog grada “Buroj Ozone” u Trnovu, čija je početna investiciona vrijednost oko milijardu dolara, upriličeno je danas u Gradskoj vijećnici u Sarajevu.

Finalni ugovor potpisali su načelnik opštine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije “Buroj Property Development” Ismail Ahmed bin Sultan i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

“Ovaj projekat je projekat mog života i nadam se da ću ga uz Božiju pomoć u roku realizovati. U BiH nismo došli samo da investiramo i zaradimo, nego da učestvojemo partnerski u nastojanju da to partnerstvo potraje”, kazao je Ismail Ahmed, te zahvalio svima koji su pomogli u projektu.

Izrazio je nadu da će u budućnosti BiH biti svjetionik čitavom svijetu, svjetionik progresa, prosperiteta i stabilnosti, sa željom da Sarajevo bude mjesto koje će se takmičiti sa ostalim svjetskim destinacijama.

Prvi Integrisani turistički grad “Buroj Ozone” biće izgrađen na ukupnoj površini od oko 137 hektara na lokalitetu “Sportsko rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko Polje-Kolijevka”. Riječ je o području igmanske katastarske opštine Dejčići u opštini Trnovo.

Načelnik Berilo je naveo da je potpisivanje finalnog ugovora početak novog vremena za Kanton Sarajevo, ali i BiH, te da će opština Trnovo ovim projektom od nerazvijene opštine postati najrazvijenija sredina u BiH.

I premijer Konaković je ukazao na važnost privlačenja investitora u BiH, ocjenjujući da naša zemlja ima pravi ambijent za investiranje, što pokazuju i ovakvi projekti koji motivišu da se još više radi u tom pravcu.

Projektom je predviđena gradnja sadržaja poslovnog, stambenog, rekreacionog, sportskog i kulturnog karaktera, uključujući i hortikulturu, sadržaje komunalne i društvene infrastrukture, te banju “Buroj ozon”.

Ukupna vrijednost investicije predviđene urbanističkim planom i izvedbenim projektom procjenjuje se na oko 4,3 milijarde KM, što je do sada najveća pojedinačna strana investicija u jugoistočnoj Evropi.

(Kliker.info-Fokus)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku