hamburger-icon

Kliker.info

Islamska država potvrdila smrt zloglasnog krvnika : ‘Jihadi John je mrtav

Islamska država potvrdila smrt zloglasnog krvnika : ‘Jihadi John je mrtav

20 Januara
04:42 2016

jihadijohnIslamska država potvrdila je kako je njihov najpoznatiji krvnik, poznat kao Jihadi John, mrtav.AFP javlja da je ISIS tu vijest potvrdio u najnovijem izdanju svog časopisa Dabiq, koji je objavljen u utorak.

To je prvi put da Islamska država potvrđuje njegovu smrt, dosad su o tome informacije davale isključivo članice koalicije predvođene Amerikancima, koje napadaju položaje Islamske države u Siriji i Iraku.

Jihadi John pojavljivao se nekoliko puta u propagandnim video snimkama Islamske države u kojima je odrubljivao glave taocima, među kojima je bio i britanski humanitarac David Haines, inače suprug Siščanke.

Američka je vojska još u novembru  2015. objavila kako je Muhamed Emwazi, Britanac arapskog porijekla, ubijen u zračnom napadu dronom na glavno uporište terorista, sirijski grad Raqqu.

Jihadi John se prvi put pojavio u video snimkama u augustu  2014. godine kada je smaknuo američkog novinara Jamesa Foleyja u znak odmazde zbog američkih zračnih napada na teroriste Islamske države.

Na kraju snimke Foleyjeva ubojstva prikazan je drugi američki novinar Steven Sotloff, koji je radio za Time i Jerusalem Post i otet je u Siriji 2013. godine. Iduća žrtva bio je Haines.

Nakon njega Jihad John je samo redao svoje žrtve među kojima su bili britanski humanitarac Alan Henning, američki humanitarac Peter Kassig, japanski poduzetnik Haruna Yukawa i slobodni novinar Kenji Goto.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku