hamburger-icon

Kliker.info

Irski Amerikanac zaljubljenik u našu zemlju : Tim Clancy dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine!

Irski Amerikanac zaljubljenik u našu zemlju : Tim Clancy dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine!

27 Novembra
17:53 2014

Tim-ClancyJedan od najzaslužnijih pojedinaca za poslijeratni razvoj turizma u BiH nije ni ministar turizma, niti neki uposlenik brojnih turističkih zajednica, ministarstava, agencija… Do nedavno, ta osoba čak nije bila ni državljanin BiH. Riječ je o Timu Clancyju, ekološkom aktivisti, piscu prvog poslijeratnog turističkog vodiča kroz BiH i velikom zaljubljeniku naše zemlje.

Tim Clancy je, nakon dvadeset godina otkako živi u BiH, konačno dobio državljanstvo naše zemlje. On je irski Amerikanac koji dugi niz godina živi u Sarajevu, gdje je osnovao porodicu i djeluje kao aktivista iz oblasti turizma i ekologije. Aktivan je i na svom blogu Thebosniaguy.com

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara, dodijeljena su rješenja o prijemu u državljanstvo naše zemlje za mnoge zaslužne građane, prvesnstveno sportiste. Između njih je i, kako je to saopćeno iz Službe za informiranje VMBiH: Timothy Clancy, američki državljanin i autor više knjiga o Bosni i Hercegovini te promotor bh. turizma u svijetu.

Među ostalima čiji su zahtjevi za državljanstvo pozitivno  riješeni su:Anes Ličina, državljanin Crne Gore i potencijalni reprezentativac Judo reprezentacije BiH; Marijan Antolović, državljanin Republike Hrvatske i potencijalni reprezentativca BiH u fudbalu; Ismail Yapici, državljanin Republike Turske, direktor  obrazovnih institucija Bosna Sema u BiH, prof. Filip Zloušić, državljanina Republike Austrije, predsjednik HKD Napredak u Beču.

U bh. državljanstvo primljeni su Dmitrij Vukolov, ruski državljanin i ekonomski stručnjak s doktorskom disertacijom u oblasti naftnih mreža, Diego Moscheni, državljanin Italije i počasni konzul BiH u Trevisu od 2009. godine, Elena Mitrović, ruska državljanka i ekspert u oblasti finansija, Secouba Diatta, državljanin Senegala i profesionalni fudbaler, Marijana Reljić, državljanka Republike Hrvatske i profesorica razredne nastave. (Kliker.info-Radiosarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku