hamburger-icon

Kliker.info

Irma stigla do Floride: “Najgore tek dolazi, stižu zapanjujuće snimke” (Video)

Irma stigla do Floride: “Najgore tek dolazi, stižu zapanjujuće snimke” (Video)

10 Septembra
16:03 2017

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu da je razorni uragan Irma u 7:01h  stigao u saveznu državu Floridu, tj. da je ‘oko’ oluje, njegov sjeverni i najopasniji dio, u to vrijeme nalazio svega 25 kilometara od otočnog grada Key Westa.

Irma je trenutačno kategorizirana kao uragan četvrtoga stupnja – očekuju se udari vjetra do 210 kilometara na sat, a razina mora mogla bi se podignuti za čak pet metara pa se na floridskom području pripremaju i za katastrofalne poplave kao posljedicu monstruozne oluje, najjače ikad zabilježene na Atlantiku, a možda i uopće.

Meteorolozi predviđaju da će se uragan iz Key Westa do nedjelje poslijepodne premjestiti na zapadnu obalu floridskog poluotoka.

Da je situacija i više nego ozbiljna, potvrđuje i činjenica kako je upozorenje zbog iznimno loših vremenskih uvjeta izdano i za sjevernije savezne države Georgiju i Južnu Karolinu.

Snimke na kojima se čuje zastrašujući huk vjetra koji nosi i trga sve pred sobom preplavile su društvene mreže. Lokalno stanovništvo i dalje nema struje, a Američki nacionalni centar za uragane nešto prije 8 sati po lokalnom vremenu (14 po hrvatskom) objavio je kako će uzbuna zbog Irme ostati na snazi još barem 36 sati, prenosi BBC.

– Ljudi, bježite, sklanjajte se, ovo je pravi pakao, a tek je počelo – upozorio je američki novinar koji je izvještavao uživo iz Floride.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku