hamburger-icon

Kliker.info

Iranski predsjednik Hassan Rouhani : ”Pravda i razvoj mogu zaustaviti svaki oblik terorizma. Teroristi ocrnjuju ime islama”

Iranski predsjednik Hassan Rouhani : ”Pravda i razvoj mogu zaustaviti svaki oblik terorizma. Teroristi ocrnjuju ime islama”

25 Septembra
19:24 2014

RouhaniUN1Predsjednik Irana Hassan Rouhani je u svome obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) rekao je kako terorističke aktivnosti u svijetu i teroristi ugrožavaju reputaciju islama, javlja Anadolija.”Izvori terorizma moraju biti identificirani kako bi se pronašlo rješenje. Pravda i razvoj mogu zaustaviti svaki oblik terorizma. Teroristi ocrnjuju ime islama”, istakao je iranski predsjednik.

On je kazao kako su terorizam i svaki vid ekstremističkih tendencija velika prijetnja cijelom čovječanstvu, koje je “na istom brodu”.

“Ekstremizam je velika prijetnja cijelom svijetu. Ali, i sama okupacija potiče terorizam u nekim zemljama. Demokratija se ne može uvoziti izvana, to mora biti domaći proizvod. Moramo znati da je hegemonija u regionu velika strateška greška. Kada ratovi počnu, onda počinje i kraj diplomatiji”, naglasio je Rouhani.Na kraju je istakao kako se nijedan konflikt ili nesporazum ne mogu otkloniti uvođenjem sankcija i prijetnjama, nego dijalogom i kompromisom.

“Nuklearno pitanje sa Iranom se može riješiti samo pregovorima i razgovorom. Nuklearni pregovori se nastavljaju sa dozom optimizma. Ipak, nijedan konflikt i problem se ne mogu riješiti sankcijama i novim konfliktima, nego pregovorima”, istakao je iranski predsjednik. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku