hamburger-icon

Kliker.info

Internet kao sudbina : Anes iz Čapljine u Kolumbiji pronašao ljubav svog života

Internet kao sudbina : Anes iz Čapljine u Kolumbiji pronašao ljubav svog života

24 Novembra
06:50 2009

Početkom oktobra ove godine , na jednoj od znamenitih turističkih brodica u vodama goleme rijeke Ohio u neposrednoj blizini Louisville-a , najvećeg grada američke države Kentucky, na vječnu ljubav , u dobru i zlu, svojoj Lauri se zakleo 26-godišnji Hercegovac,Anes Fazlinović iz Čapljine. Ova vijest sama po sebi ne bi bila naročito zanimljiva , da Anesova godinu dana mlađa supruga Laura, djevojačkog prezimena Florez ,nije do nedavno živjela u kolumbijskom gradu Bucaramanga, i da je svog životnog saputnika upoznala preko Interneta. Dobri poznavaoci životnih prilika u Americi reći će da to nije ništa neobično, jer ovaj način ašikovanja, prema podacima  kompanije za istraživanje tržišta na Internetu – ComScore Media Metrix mjesečno upražnjava preko o 23 miliona Amerikanaca. Početkom 2007. godine Anes je surfajući globalnom mrežom, gotovo slučajno naletio na jednu takvu stranicu koja je nudila upoznavanje sa mladim osobama iz svih dijelova svijeta.   

– Nisam mogao ni sanjati da ću na ovaj način upoznati svoju buduću suprugu jer sam do tada bio zakleti pobornik tradicionalnog načina upoznavanja. Da budem iskren, moju pažnju je u tom momentu privukla šifra Meduza, što je bio Laurin znak, koji se nakon prvog klika pretvorio u fotografiju, ona u prvi razgovor a nakon prvog razgovora licem u lice, putem kamera ,bio sam spreman da odmah zapucam u Kolumbiju-. 

To se i dogodilo u septembru naredne godine kada su se u Bogoti Laura i Anes , u stvarnom životu prvi put sreli, a odmah potom i  zaručili. – Kada vratim film nazad, čini mi se da to u Bogoti nije bio susret totalnih stranaca, jer smo  do tog prvog susreta svakodnevno, jedno drugom postavljali bezbroj pitanja koja su kroz odgovore formirala,čini mi se , poiprilično realnu sliku o nama-,kaže Anes istaknuvši potom da  su na odobrenje Laurine useljeničke vize čekali  tačno godinu dana.Prethodno su ,kako kaže,bez  problema  , u Bogoti prošli  obavezni intervju ,nakon čega je  svoju mladu uzeo za ruku i pravac  kući u Louisville. Nedugo potom , uslijedilo je i več pomenuto vijenčanje što  je naročito obradovalo Anesove roditelje i mlađeg brata  koji su iskreno i bez zadrške  , u svoj dom primili lijepu snahu iz daleke Kolumbije.Ona, pak , čekajući Anesa koji radi kao menadžer u restoranu“ Pizza Hut“, marljivo uči bosanski jezik i hercegovački mentalitet sa svojom novom familijom i priprema se da spremno odgovori na sve američke izazove. Kako sama kaže, želja joj je da u bliskoj budućnosti  upozna i Tasovčiće kod Čapljine, gdje je do brutalnog etničkog čišćenja 1993.godine,živjela familija Fazlinović.(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku