hamburger-icon

Kliker.info

IGK : Sankcionisati diplomate koji narušavaju ugled države

IGK : Sankcionisati diplomate koji narušavaju ugled države

07 Februara
15:08 2022

Institut za istraživanje genocida Kanada u pismu upućenom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i Ministarstvu vanjskih poslova BiH pozvali su te institucije da odlučnim djelovanjem pokažu da diplomatsko-konzularna mreža nije “oteta” iz redovne državne nadležnosti te da ne pripada entitetu i secesionističkim partijskim vođama.

Podsjetili su da je ambasador Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Boro Bronza ponizio državu od koje prima plaću jer se pojavio na sastanku sa predsjednicom entiteta Republika Srpska Željkom Cvijanović bez državne zastave.

– Tako se ambasador Bronza priključio ambasadoru Bosne i Hercegovine u SAD Bojanu Vujiću i ambasadoru Bosne i Hercegovine u Kanadi Marku Milisavu u svojevrsnoj antibosanskoj kampanji koja ponižava ugled države Bosne i Hercegovine u svijetu – navodi se u pismu.

Pozdravili su odluku zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković kojom se regulira i bliže uređuje način postupanja zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

– Tražimo sankcionisanje svih bh. diplomata koji sve ozbiljnije narašavaju ugled države Bosne i Hercegovine – navodi se u pismu Instituta za istraživanje genocida Kanada.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku