hamburger-icon

Kliker.info

Institut za istraživanje genocida Kanada : “Onaj ko ne poštuje žrtve genocida ne može biti načelnik Srebrenice”

Institut za istraživanje genocida Kanada : “Onaj ko ne poštuje žrtve genocida ne može biti načelnik Srebrenice”

29 Jula
15:18 2020
Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}, oglasio se saopćenjem za javnost u povodu predstojećih lokalnih izbora u Srebrenici.
 
Saopštenje prenosimo u cijelosti:

– U ime istraživača genocida i aktivista za ljudska prava i slobode, u ime istine i pravde, u ime bolje budućnosti Srebrenice, simbola največeg zločina poslije holokausta u Evropi, u ime bolje budućnosti Bosne i Hercegovine, IGK  poziva sve probosanski orjentisane ljude, žene i omladinu, bez obzira gdje bili da podrže Aliju Tabakovića, zajedničkog kandidata probosanskih političkih partija za načelnika Srebrenice.

Pozivamo sve Srebreničane ma gdje bili da se registruju i glasaju na lokalnim izborima. Samo takvim, zajedničkim radom možemo učiniti da Srebrenica ne bude dodijeljena pod administrativno – političku nadležnost onima koji ne priznaju sudove Ujedinjenih nacija, onima koji idejne tvorce i realizatore genocida smatraju herojima, onima koji dozvoljavaju paradiranje četničkih formacija gradom u kome ima više nišana, žrtava genocida, nego stanovnika.

Srebrenica zaslužuje načelnika koji će poštovati istinu i pravdu i sve ljude dobre volje. Odnos aktuelnog načelnika Srebrenice, inaće kandidata srpske političke pozicije i opozicije prema presudama vrhovnih pravnih autoriteta u svijetu, negiranje tih presuda i slavljenje zločinaca, je razorna politička afirmacija genocida u ime poricanja genocida i veličanje osuđenih ratnih zločinaca, a sve u cilju ponižavanja i zastrašivanja preživjelih žrtava genocida, koji su tako u svome gradu građani drugog reda.

Onaj ko ravnopravno ne tretira sve građane, i posebno ne poštuje žrtve genocida ne može biti načelnik Srebrenice, grada simbola največeg zločina poslije Drugog svijetskog rata u Evropi.

Zajednički probosanski kandidat u Srebrenici ima šansu pobijediti negatore genocida. Samo zajedničkom akcijom svih Srebreničana ma gdje bili i svih prijatelja istine, pravde, kulture sjećanja, njihovom registracijom i glasanjem na lokalnim izborima možemo bar smanjiti kampanju negiranja genocida koja se pretvorila u otvoreno slavljenje nalogodavaca i izvršilaca genocida. 
 
Za Srebrenicu je izbor načelnika mnogo više od samog glasanja i izvršavanja građanske dužnosti. To je gradski, Srebrenički popis za istinu i pravdu. Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine i prijatelje istine i pravde širom svijeta da se pridruže u ovom Srebreničkom popisu za istinu i pravdu – navedeno je u saopštenju IGK.
 
(Kliker.info-INS)
Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 29 Jula, 20:24

    BAŠ ĆEMO TEBE RAMIĆU PITATI.KAŽEŠ VRHOVNI PRAVNI AUTORITETI SVIJETA,ALI IMAM SAMO JEDNU ILUSTRACIJU ZA TEBE.DŽEFRI NAJS JE BIO TUŽILAC U HAGU I SVOJSKI SE TRUDIO DA OPANJKA SRBE,ALI SU GA ŠEŠELJ I MILOŠEVIĆ BUKVALNO DEMOLIRALI.ŠTA SE DALJE DEŠAVA:
    ISTI TAJ “POŠTENI”TUŽILAC I “CIJWENI”GVOZDEBI BRANILAC PRAVDE SADA U ISTOM TOM SUDU BRANI HAŠIMA TAČIJA KOJI JE UBIJAO SRBE,AJDE ŠTO JE UBIJAO NEGO JE VADIO SRBIMA ORGANE NAŽIVO.TO NEKAŽESRBIN VEĆ HLADNI ŠVAJCARAC DIK MARTI.TOLIKO O VRHOVNIM AUTORITETIMA

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku