hamburger-icon

Kliker.info

Institut za istraživanje genocida, Kanada : Članak NYT o zločincu Karadžiću vrijeđa ljudski um i ismijava žrtve genocida

Institut za istraživanje genocida, Kanada : Članak NYT o zločincu Karadžiću vrijeđa ljudski um i ismijava žrtve genocida

20 Januara
05:26 2020

Povodom skandaloznog članka u New York  Timesu posvećenog ratnom zločincu Radovanu Kradažiću,  saopštenjem za javnost oglasio se Institut za istraživanje genocida, Kanada.

“Esej američke istražiteljica Jessica Stern u New York Timesu u kojem pojašnjava zašto je osuđenom ratnom zločincu i arhitekti genocida u Bosni i Hercegovini, Radovanu Karadžiću dopustila da je iscjeljuje energijom, je u suprotnosti sa svim relevantnim podacima i dokazima, koji potvrđuju, verifikuju i dokazuju genocidni plan, genocidnu namjeru i izvršenje genocida nad Bošnjacima u svim okupiranim mjestima Republike Bosne i Hercegovine, gradovima u opsadi, sigurnim zonama UN-a i slobodnim područjima Republike Bosne i Hercegovine. Istražiteljicu Jessica Stern podsjećamo da je navedeno saznanje objektivno, istinito, naučno saznanje, do koga se došlo svim dosadašnjim relevantnim naučnim istraživanjima.

Esej Jessice Stern duboko vrijeđa ljudski um i ismijava i ponižava žrtve genocida, najvećeg zločina poslije holokausta u Evropi. Svojim esejom Jessica Stern pokušava negirati zločin genocida u Republici Bosni i Hercegovini, čime, imajući u vidu naučnu činjenicu da negiranje genocida predstavlja zadnju fazu procesa genocida, neposredno učestvuje u zločinu genocida nad Bošnjacima. Takođe ovim esejom se nagrađuju planeri, organizatori i izvršioci zločina genocida i time legalizira i legitimizira upotrebu sile nad nezaštićenim i nenaoružanim civilima i civilnim stanovništvom.

Svojim neutemeljenim esejom i katastrofalnim i morbidnim kvalifikacijama o optuženom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, Jessica Stern pokušava činiti besmislenom Konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida u društvenoj i sudskoj praksi i ovim nedvosmisleno i eksplicitno podstiče i motiviše vršenje genocida i upućuje na neodgovornost i nekažnjavanje izvršilaca zločina genocida.

Jessica Stern je očigledan primjer narastajuće antibosanske koalicije koja kroz reviziju sudskih, naučnih i historijskih činjenica o agresiji i genocidu u Republici Bosni i Hercegovini pokazuje nesposobnost savremene civilizacije i savremene kulture, jer nije spriječila niti kaznila zločin genocida izvršen nad evropskim muslimanima na kraju XX stoljeća, a što je njena obaveza u skladu sa Konvencijom o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida i Poveljom Ujedinjenih nacija. Navedeni esej je operacionalizacija poznatih političkih odluka Zapada prema agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad Bošnjacima i de facto je još jedna presuda žrtvama genocida. 

Nauka o genocidu je završila svoj posao. Svi relevantni dokazi dokazuju genocidni plan, genocidnu namjeru i izvršenje genocida u svim okupiranim mjestima Republike Bosne i Hercegovine. Nauka je takođe potvrdila udruženi zločinački poduhvat, odnosno učešće Srbije u agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini. Navedeno saznanje je objektivno, istinito, naučno saznanje, do koga se došlo svim dosadašnjim relevantnim naučnim istraživanjima.

Pozivamo prije svega akademski establišment u i van Bosne i Hercegovine da bude mnogo više aktivniji u širenju istine o agresiji i genocidu u Republici Bosni i Hercegovini, objavljujući na svjetskim jezicima. Pozivamo Predsjedništvo, Vijeće ministara i Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da lobiranje za istinu, pravdu i kulturu sjećanja uvrste u sastavni dio lobiranja za bolju državu Bosnu i Hercegovinu”.

(Kliker.info)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Edin
  Edin 20 Januara, 08:11

  Istina je to sto se prica u New Yorku .Karadzic i Mladic su nevini ljudi , pravi kriminalci i zlocinci su nasi muslimani islamske veroispovesti i dok se skrivaju u carsiji po njihovim luksuznim misjim rupama u javnosti glume nevine i postene ljude .

  Odgovori
  • Slavko
   Slavko 11 Marta, 01:21

   Ako si ti Edin onda sam ja Lorens od Arabije, sto posto to je neki Dragan ili Marko koji pod laznim imenom napada Muslimane a brani Karadzica i Mladica

   Odgovori
 2. FAJTER
  FAJTER 20 Januara, 12:49

  OVAJ VAŠ RAMIĆ ILI KAKO SE ZVAŠE VAS VODI DIREKTNO U PROVALIJU:
  1.RATUJE PROTIV GENERALA MEKENZIJA I KEVĆE KAO DŽUKELA A TREBAO BI ZNATI DA JE MEKENZI BIO UČESNIK U RATU O TO KAO JEDAN OD KOMANDANATA UNPROFORA I ZNA DOBRO KAKO GA JE ALIJA PREVARIO U VEZI SA IZLASKOM VOJSKE IZ SARAJEVA GDJE STE UBILI DJECU,NE SAMO SRŠSKU,NA PRAVDI BOGA I TO VOJSKU KOJA ODLAZI I NE IZLAZI U BORBENOM PORETKU VEĆ BEZ MINICIJE SJEDI U KAMIONIMA.ALIJA MEKENZIJU OBEĆA JEDMO A ONDA NASTANE MASAKR,I ZA TO JOŠ NIKO NIJE ODGOVARAO,PA ĆETE REĆI DA SE TO NIJE DESILO,JER ETO NEMA PRESUDE.(KOJA PODLOST)
  2.KAŽE OVAJ KRETEN DA JE GENOCID IZVRŠEN U SVIM OKUPIRANIM MJESTIMA U BIH.KAO TO KAŽE NAUKA.GROZNA LAŽ.GENOCID SE VEZUJE SAMO NA SREBRENICU I NIGDJE VIŠE.KAŽE DA JE DOKAZAN PLAN, GENOCIDNA NAMJERA I IZVRŠENJE GENOCIDA U SVIM OPŠTINAMA.OPET GROZNA NEISTINA.KAŽE DA JE DOKAZANA AGRESIJA I UČEŠĆE SRBIJE U GENOCIDU A UPRAVO JE SUPROTNO.PRESUDOM MEĐUNARODNOG SUDA PRAVDE U HAGU KOJI JE JEDINI OVLAŠTEN DA SUDI O TAKVIM STVARIMA A NE OVAJ USRANI TRIBUNAL KOJI JE SLUČAJNO BIO U HAGU I KOJI JE PROCES SLOBODANU MILOŠEVIĆU OBRISAO I NAPISAO DA NIJE NI VOĐEN JER MU NIŠTA NISU MOGLI DOKAZATI KAO NI ŠEŠELJU KOJI IH JE POJEO BUKVALNO.ŠTO STE TRAŽILI REVIZIJU KAD JE SUD U HAGU PRESUDIO KAKO KAŽE RAMIĆ.
  KAKAV DOKAZANI PLAN I GENOCIDNA NAMJERA KAD BRITANSKA VOJSKA NEKIDAN VADI DOKUMENT U KOJEM SE KAŽE DA SRPSKA VOJSKA NIJE IMALA NAMJERU NI DA ZAUZIMA SREBRENICU A KAMO LI NEŠTO DRUGO.TO KAŽU VAŠI PRIJATELJI ENGLEZI ZA KOJE SE ZNA DA SU NA VAŠOJ STRANI.
  3.UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT KOD SRBA NEPOSTOJI NA VAŠU VELIKU ŽALOST ALI POSTOJI KOD HRVATA.
  SRBIJA JE PRESUDOM SUDA U HAGU OSLOBOĐENA OPTUŽBE ZA AGRESIJU I UZP NA VAŠU VELIKU ŽALOST.
  GOSPODO BOŠNJACI TO JE ISTINA A SVE DRUGO JE LAŽ I PLOD RAMIĆEVE MAŠTE

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku