hamburger-icon

Kliker.info

Inicijativa : Silajdžić će od Bidena tražiti rušenje sporazuma iz Pruda

Inicijativa : Silajdžić će od Bidena tražiti rušenje sporazuma iz Pruda

04 Februara
01:45 2009

Dok čelnici HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a kreću u intenzivnu diplomatsku akciju, čiji je cilj uvjeriti domaću i međunarodnu javnosti da Prudski sporazum u ovom trenutku znači početak ukidanja nefunkcionalne daytonske tvorevine, njihovi politički oponenti, uz pomoć svojih lobističkih veza, nastojat će po svaku cijenu srušiti započeti projekt administrativno-političkog preustroja BiH.
“Antiprudovci” agilni
Pobornici projekta demontaže sporazuma iz Pruda nastojat će mobilizirati što veći i širi sloj domaće, međunarodne političke i intelektualne javnosti, predstavnika vjerskih krugova i medija.Uz razne nevladine udruge, novoformirane intelektualne krugove, udruge ratnih stradalnika i dragovoljaca, “antiprudovci” računaju na veliku potporu od nove američke administracije sastavljene od dužnosnika iz Demokratske stranke, čiji su aktualni dužnosnici sudjelovali u kreiranju Daytonskog mirovnog sporazuma.U započetoj lobističkoj borbi najagilnijim se pokazala Stranka za BiH, predvođena predsjednikom i trenutačnim bošnjačkim članom u Predsjedništvu BiH Harisom Silajdžićem.Nazivajući Prudski sporazum najvećim zlom za BiH, a konstituiranje regija po etničkoj strukturi podjelom BiH, Haris Silajdžić planira takvu priču “prodati” međunarodnim dužnosnicima.Iz visokih diplomatskih krugova u BiH procurila je informacija kako Haris Silajdžić Međunarodnu konferenciju o sigurnosti, koja se 7. veljače održava u Muenchenu, a na koju dolazi širok spektar međunarodnih dužnosnika među kojima i američki dopredsjednik Joe Biden, želi iskoristiti za rušenje Prudskog sporazuma.
Savjetnik za Clintona
Računajući na staro prijateljstvo koje ga s Bidenom veže još iz rata u Bosni i Hercegovini, kad je ovaj bio savjetnik u administraciji Billa Clintona, predsjednik Stranke za BiH planira dogovor HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a prikazati kao konačnu podjelu države. Premda se politički ne podnose, u ovom projektu imat će i potporu SDP-a, koji već godinama gaji dobre odnose s  političkom administracijom SAD-a. (Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku