hamburger-icon

Kliker.info

Inicijativa SDP: Od Parlamenta FBiH tražimo da pokrene smjenu Sebije Izetbegović

Inicijativa SDP: Od Parlamenta FBiH tražimo da pokrene smjenu Sebije Izetbegović

13 Juna
16:25 2017

Iz SDP-a BiH su ocijenili da su današnja dešavanja na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (UKCS) potvrdila „kako je jedina politika menadžmenta ove zdravstvene ustanove, na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović, isključivo ostvarivanje ušteda, čak i po cijenu ljudskih života“, a što iz ove partije smatraju nedopustivim.

Zastupnici SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo su u više navrata upućivali različite inicijative kako bi se otvorila odgovorna javna rasprava u nadležnim institucijama i tražilo rješenje za probleme u sektoru zdravstva. Nikada niti jedna inicijativa nije ozbiljno ni razmotrena, a kamoli da se o tome otvorila bilo kakva ozbiljna rasprava. Umjesto toga nastavilo se nevjerovatno poigravanje sa sudbinom teško oboljelih građana – saopćeno je iz SDP-a.

Sve što se danas desilo sa onkološkim pacijentima na UKCS vrhunac je moralnog, poslovnog i etičkog posrnuća Sebije Izetbegović i SDA koja joj je omogućila potpunu privatizaciju zdravstva u Kantonu Sarajevo – naveli su iz SDP-a.

Zbog svega navedenog, stoji dalje u saopćenju, SDP BiH će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH predložiti usvajanje zaključka kojim će se od Upravnog odbora UKCS tražiti da odmah smijeni kompletno rukovodstvo na čelu sa direktoricom koja je svojim djelovanjem ugrozila veliki broj života pacijenata UKCS i uskratila brojne vidove medicinske pomoći.

Tražit ćemo da Parlament FBiH zaduži Vladu FBiH da smijeni Upravni odbor UKCS ukoliko ovaj odbor ne razriješi direktoricu Izetbegović. Na ovaj način vrlo jasno će se vidjeti koje politike stoje iza brige za zdravlje građana, a koje iza ličnih, nezasitih ambicija pojedinaca koji misle da čak imaju pravo direktno odlučivati o životu i smrti građana BiH – naveli su iz SDP-a.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku