hamburger-icon

Kliker.info

Imponzantan skup u Lawrenceville-u : Bošnjaci Džrdžije odali počast žrtvama genocida i otvorili spomen sobu !

Imponzantan skup u Lawrenceville-u : Bošnjaci Džrdžije odali počast žrtvama genocida i otvorili spomen sobu !

15 Jula
04:48 2015
spomensoba1Zajednica Bošnjaka Džordžije u Lawrenceville-u  održala je  dan sjećanja povodom 20 godišnjice   genocida u Srebrenici, a  prigodnom programu  je prisustvovalo više od 1000  ljudi.  Okupljenim Bosancima i Hercegovcima su se   na komemorativnom skupu  obratili  preživjeli svjedoci genocida  te  predstavnici grada Lawrenceville i Zajednice Bošnjaka Džordžije, koji su  održali dirljive govore.
Naglašeno je naročito  da su  Gwinnett County i City Council  povodom 20-godišnjice genocida u Srebrenici , u znak sjećanja na nevine  žrtve   izdali proklamacije  na čemu im Bošnjaci Džordžije neizmjerno zahvaljuju. Keith Roche, član Lawrenceville City Councila  i Nicole Hendrickson, predstavnik Gwinnett Countya  su pročitali proklamacije zvane “Dan Sjećanja Srebrenice” i prisutnim  Bošnjacima naglasili da su o  dobro došli i da im je drago što ponovo grade svoj život baš ovdje. 
 
atlanta001Imam Zajednice Bošnjaka Džordzije, Ismet Zejnelović se obratio sa porukom da je genocid  skoro uništio multietničku Bosnu i Hercegovinu, gdje su svi narodi živjeli i praktikovali različite vjere u slozi, dok je predsjednik zajednice  Nail Čubro  oštro osudio sve koji su znali da će genocid biti počinjen a nisu to spriječili. On je pored toga istakao da trebamo opominjati, širiti istinu i činiti sve što je potrebno   da se ovaj strašan čin više nikad nikome ne dogodi. Što je naročito značajno omladina Atlante   je i ovaj put pokazala da na mladima svijet ostaje jer su došli u velikom broju da podrže ovaj komemorativni skup. Među mnogorojnim zvanicama,  primjećen je i Brad Smith, veliki prijatelj  Zajednice Bošnjaka Džordzije  koji je došao  da podrž  “Dan Sjećanja Srebrenice” i podijeli tugu sa  Bosancima i Hercegovcima  u ovoj američkoj državi.Poslije komemorativnog skupa, Zajednica Bošnjaka Džordzije je otvorila sobu genocida u prostorijama svoga centra. Izložene slike su govorile više od bilo koje riječi. 
 
Amra Ikić (Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku