hamburger-icon

Kliker.info

Ilma Karahmet o ispadanju iz X Factora: Nisam ovo zaslužila, mogla sam ići dalje bez obzira na godine (Video)

Ilma Karahmet o ispadanju iz X Factora: Nisam ovo zaslužila, mogla sam ići dalje bez obzira na godine (Video)

06 Marta
03:28 2014

Ilma31Ilma Karahmet, trinaestogodišnja djevojčica iz Kiseljaka koja je uzdrmala region svojim glasom i nastupom na popularnom takmičenju X Factor Adria, nakon što je ispala iz ovog showa, kaže da nije pretjerano razočarana odlukom žirija, jer joj je važnije mišljenje publike.U razgovoru sa novinarom Anadolije, najbolji vokal X Factor Adrie, kako je proglasio jedan od članova žirija Željko Joksimović, rekla je da glasovi publike iz BiH nisu prolazili, što predstavlja najveći problem.

Uvredljivi komentari

“Iskreno mislim da nisam ovo zaslužila i da sam mogla da idem dalje, bez obzira na moje godine. Mogli su me diskvalifikovati na početku zbog godina, ali nisu. Tada je Emina Jahović rekla da sam premlada, ali da idem dalje. Nije to morala da radi pred sami kraj, pred finale. To mi je krivo. Na neki način nije ispala kako treba, njeni komentari uvrijedili su me, kao i Kristinini”, rekla je Karahmet.Kako je navodno imala najmanji broj glasova publike, Ilma se sinoć našla u duelu sa Maidom Hećimovićem, još jednim takmičarom iz BiH. Njih dvoje su ponovno nastupili, nakon čega je žiri odlučio da Maid ide dalje, a da Ilma ispada. Kako su članice žirija Kristina Kovač i Emina Jahović istakle, Maidu bi ovo mogao biti “posljednji voz” obzirom da je stariji, a da Ilma ima puno vremena, jer je mlada.

“Došla sam u show, gdje sam pokazala svoj talenat. Idem dalje, trudit ću se dalje u životu i čekat ću da dođe mojih  minuta, jer moj voz još ne prolazi”, izjavila je Karahmet, aludirajući na riječi Jahovićke.Za svog prijatelja Maida, protiv kojeg se sinoć takmičila, Ilma ima samo riječi pohvale. Kaže da joj je drago što je bila u duelu baš s njim, a ne s nekim drugim ko nije vrijedan finala X Factora.”Moje je mišljenje da je Maid definitivno zaslužio da ode u finale, kao što sam odmah i rekla. Ali mislim da ni on, ni ja nismo zaslužili da uđemo u taj duel i mislim da smo imali više glasova nego ostali pojedini takmičari”, rekla je trinaestogodišnja Ilma.

Sve je postalo moguće

“U X Factoru je sve postalo moguće – da najbolji ispadne, a najgori pobijedi. Ne mislim lično na sebe, stvarno, dosta je dobrih ispadalo, a dosta onih koji su loši i dalje prolaze. Ja sam već rekla da sam zadovoljna s onim što sam postigla. Život nije propao i ovo nije kraj. Ljudi sinoć plaču, kao da sam umrla”, nastavila je Ilma kroz smijeh.Ističući kako je jedina takmičarka koja je napustila show odlukom žirija, Ilma je rekla da je ranije uvijek odlučivala publika o sudbini kandidata. Uzimajući ovo u obzir, ona smatra da je žiri mogao ostaviti rezultat izjednačenim, te tvrdi da joj još uvijek niko nije rekao koliko je ona osvojila glasova sinoć.

Ova skromna mlada dama kaže da se ni nakon svega ne smatra zvijezdom, niti voli kada je tako tretiraju.”Vjerovatno ću nastaviti s muzičkom karijerom, ali još nije ništa sigurno. Vidjet ćemo šta će sudbina donijeti, kao što sam se sinoć uvjerila, zaista se sve može promijeniti u kratkom periodu”, kaže Ilma.Na kraju razgovora ona se zahvalila svima koji su glasali za nju i koji su je podržali, uz riječi da je tu gdje jeste upravo zahvaljujući njima. Uprkos razočarenju u Eminu Jahović i Kristinu Kovač, Ilma se i njima zahvalila na dosadašnjim lijepim komentarima, dodavši da sada zna šta je čeka ako se bude bavila muzikom.”Realnost je na svakom koraku, i to surova realnost i uvijek treba negdje imati na umu da te može dočekati ono najgore i nešto čemu se ne nadaš”, zaključila je djevojčica snažnog glasa. (Kliker.info-AA)

Podijeli

2 0 komentara

 1. posmatrac
  posmatrac 07 Marta, 07:55

  dajte vise pun mi je k i ilme i ilimine mame i tate. boli koga k sto joj je neko srusio snove. kao da je ona kljuc rjesenja krize i gladi koja vlada u ovoj zemlji

  Odgovori
 2. Kvisko
  Kvisko 13 Marta, 12:50

  Pa stvarno dosta je i ove curice sto su je roditelji jadnu poslali u arenu lavova misleci da je top pjevacica. Svojim stalnim silovanjem medijskog prostora postizu zaista kontraefekat jer ako su oni bolesni nije potrebno da nas svakodnevno maltretiraju svojom umisljenoscu. Izgleda da podmazuju neke sto uoblicavaju medijski prostor u ovoj zemlji.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku