hamburger-icon

Kliker.info

Ide li Dodik u opoziciju : Na pomolu preokret u RS, dogovoren sastanak Bosića i Đokića!?

Ide li Dodik u opoziciju : Na pomolu preokret u RS, dogovoren sastanak Bosića i Đokića!?

01 Novembra
23:11 2014

BosicDjokic21Član Glavnog odbora SDS-a Vukota Govederica najavio je danas da bi u narednih dan-dva u Bijeljini trebalo da bude održan sastanak predstavnika SP-a i SDS-a o formiranju vlasti u Republici Srpskoj.govedarica je, na novinarsko pitanje da li bi lider SP-a Petar Đokić mogao biti mandatar, odgovorio da je namjera, prije svega, da se razgovara o programskim sadržajima i politici.”Ako ima prostora da možemo zaključiti da zajednički programski sadržaji SP-a i SDS-a postoje, onda možemo razgovarati i o tim detaljima”, rekao je Govedarica nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a.Glavni odbor SDS-a je, prema riječima Govederice, zaključio da bi, kada je riječ o formiranju vlasti u Republici Srpskoj, trebalo voditi razgovore sa svim političkim partijama, jer postoji prostor za saradnju, osim sa SNSD-om.

“Moglo se od Đokića čuti da je raspoložen za tu vrstu razgovora”, rekao je Govedarica.Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je Glavni odbor ove stranke iskazao apsolutno jedinstvo i podršku za pregovore koji su u toku i koje će se voditi za formiranje vlasti na nivou Bosne i Hercegovine i formiranje Vlade Republike Srpske.”Narednih dana razgovaraćemo sa Petrom Đokićem. Mi smo jasno uputili poziv i rekli da smo spremni na razne vrste koncesija samo da bi otkočili proces promjena u Republici Srpskoj. Te ponude su dobre sa naše strane ukoliko SP bude imala snage da se otrgne iz ovog zagrljaja u kojemse nalazi u posljednjih osam godina i prihvati odgovornost za sređivanje stanja u Republici Srpskoj. Mislim da bismo mogli napraviti dogovor. Ostaje da se vidi, ustvari poslije tog razgovora će stvari biti mnogo jasnije” naveo je lider SDS-a.

Bosić je također rekao da su predstavnici SDS- a juče razgovarali sa Koalicijom “Domovina” , te da su naišli na razumijevanje koncepta neophodnih promjena u Republici Srpskoj i pravljenja društva u kojem svi imaju jednaka prava i jednake šanse”Mislim da su ubrzano procesi otvoreni da se formira većina koja bi promijenila ovo stanje stalnog konflikta. SDA, Demokratska fronta, SDS odnosno Savez za promjene i još nekoliko stranka sa po jednim poslanikom imaju većinu u Parlamentu BiH .Ukoliko se stvari sklope na takav način, mislim da su otvorena vrata i HDZ-u da se priključi i vjerujem da postoje realne šanse da se desi nešto dobro”, rekao je Bosić.Kako BN TV saznaje, susret Mladena Bosica i Petra Đokica biće održan sutra u Bijeljini sa početkom u 11:00.Spekulira se da je Bosić spreman ponuditi Đokiću premijerski mandat pod uvjetom da njegova partija SP pređe u tabor Saveza za promjene, nakon čega bi Dodikov SNSD izgubio i teoretske šanse da treći put zaredom formira zakonodavnu i izvršnu vlast u RS-u. (Kliker.info-TVBN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku