hamburger-icon

Kliker.info

Ibričić više neće igrati za BiH : Moja odluka je konačna, previše toga se skupilo!

Ibričić više neće igrati za BiH : Moja odluka je konačna, previše toga se skupilo!

21 Jula
14:09 2014

Senijad IbricicSenijad Ibričić više neće igrati za nogometnu reprerezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovo odluku objavio je u pismu upućenom bh. javnosti, a u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria otkriva da je dugo vremena razmišljao o tome, a da smatra da je u pravo vrijeme rekao „zbogom“ timu BiH, ekipi gdje je kaže uživao u svakoj sekundi.

– Odlučio sam i nije mi lako što je takva odluka, jer imam tek 29 godina i mogu dati još puno toga, ali nakupilo se svega. I ranije sam čak razmišljao o tome, a sada mislim da je pravi trenutak, jer bio sam i na Svjetskom prvenstvu i ne može biti bolji trenutak za to – kaže Ibričić iz Turske za NAP.

On dalje napominje da je prije nego je pismo uputio javnosti pozvao ljude u Nogometnom savezu BiH i saopćio im svoju odluku.

– Pa, ja sam faktički bio njihov uposlenik i red je bio da im saopćim moju odluku. Svjesni su i u NSBiH da je moja odluka konačna – dodao je Ibričić, kazavši da bi bilo ružno da se nakon svega pokoleba.

– Ponosan sam na svaki nastup i ja sam svoj san ostvario, jer svaki igrač ima taj san ukoliko igra nogomet, da zaigra za nacionalnu selekciju. Ne psotoji način da se predomislim. To bi bilo to – dodao je Ibričić.

U pismu između ostalog Ibričić navodi kako se kroz medije bespotrebno potenciralo i spočitavalo mu da je u najboljem timu, jer je prijatelj Edina Džeke. Ipak, Ibričić novinarima ništa ne zamjera.

– Svaka čast izuzecima i novinarima koji su pisali ono što treba, ali moram reći da nije ni to ključ moje odluke, jer ja sam uvijek govorio da su novinari ljudi koji imaju pravo raditi i pisati šta žele, sada hoće li hvaliti ili kuditi je njegova stvar. Nema to veze s time. Ja sam 10 godina u reprezentaciji, a u posljednje vrijeme nakupilo se dosta negativnosti – dodao je Ibričić.

Priznaje da su ga porodica, prijatelji i saigrači pokušavali odgovoriti, ali da je najtežu odluku donio, jer nije više mogao podnijeti bilo kakve neistine i teret koji mu se stavljao na pleća.

– Kome god sam to rekao svi su iznenađeni. Prvo sam razgovarao s porodicom i kome god sam rekao za odluku od saigrača, prijatelja pokušavali su me odgovoriti, ali puno toga je bilo lošeg i to moj kraj igre u najdražem dresu na svijetu – napomenuo je Ibričić.

On je u društvu s Edinom Džekom išao na dženazu 11. jula u Sreberenicu, a žao mu je jer jučer nije bio slobodan da u Kozarcu klanja dženazu za svoje Krajišnike.

– Prvi put sam bio u Srebrenici, jer sam prvi put bio slobodan u vrijeme dženaze, obično u julu počnu pripreme, ali smo sada zbog SP dobili produženi odmor. I ja sam odmah rekao kao i Edin Džeko da ćemo otići tamo, jer to je bilo najmanje što možemo uraditi za sve žrtve. Kamo sreće da sam bio slobodan i jučer posebno jer je dženaza bila u mojoj Krajini, ali kažem to je neka teška sudbina i svim žrtvama nek je vječni rahmet, a porodicama dragi Allah da da sabura – dodao je Ibričić. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku