hamburger-icon

Kliker.info

Hrvatski blok: Potreba i nužnost stvaranja hrvatske republike u BiH!!!

Hrvatski blok: Potreba i nužnost stvaranja hrvatske republike u BiH!!!

10 Decembra
01:39 2006

U dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosač u Mostaru  danas je održan Prvi opći Sabor Hrvatskog bloka, bh. filijale hrvatske stranke Ivića Pašalića, na kojoj je izabrano rukovodstvo ove partije. Za predsjednika stranka ponovno je izabran dosadašnji predsjednik stranke Mario Vasilj, koji je i bio jedini kandidat za tu funkciju. Za dopredsjednike stranke izabrani su Marko Krilić i Ivan Brzović. 

Sabor Hrvatskog bloka obilježila je nacionalistička retorika, u duhu retorike Ivića Pašalića, a pod plaštom brige za položaj Hrvata u BiH, ponovo probuđene su   i ideje o podjeli BiH! Naime, na Saboru su jučer u više navrata istaknuta  potreba i nužnost stvaranja  hrvatske  republike unutar  BiH!? 

– Na dosadašnjih osam sastanaka hrvatskih političkih stranaka svojim konstruktivnim prijedlozima smo pokušali dati svoj doprinos postizanju hrvatskog konsenzusa u BiH, istrajno zagovarajući uspostavu hrvatske savezne jedinice, odnosno hrvatske republike u ovoj zemlji. To je jedino  rješenje koja jamči opstanak Hrvata u BiH! –  kazao je novi-stari predsjednik Hrvatskog bloka Mario Vasilj, obraćajući se stranačkim delegatima pristiglim iz cijele BiH.  

Isto tako, upozoreno je na pogubnu politiku vlasti u Hrvatskoj prema Hrvatima u BiH, čija je posljedica razbijanje hrvatskog biračkog tijela.   

Podnoseći izvještaj o  radu, Vasilj se osvrnuo na njena postignuća, ali i probleme stranke. Posebno je kritikovao tzv.  «spavače u stranci», koji su, kako je rekao, čekali pogodno vrijeme da Hrvatski blok pretvore u još jednu marionetsku hrvatsku stranku. Kao «spavače» je okvalificirao bivše članove stranke Ivana Madunića i Ivana Baćka, a koji su se našli na listama drugih stranaka. On ih je direktno optužio da  pronevjerili 74 hiljada  maraka namijenjenih radu ove stranke.  

Gosti Sabora bili su, uz ostale, potpredsjednik Hrvatskog bloka u Republici Hrvatskoj Dragan Papac, glavni tajnik HDZ-a BiH Nevenko Herceg te dopredsjednica HNZ-a BiH Zdenka Pandža. Na skupu, iako se očekivao, nije bilo predsjednika Hrvatskog bloka Hrvatske i idejnog tvorca ove stranke Ivića Pašalića. 

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku