hamburger-icon

Kliker.info

Hrvatska stranka uputila apel Čoviću i Izetbegoviću: Dogovorite se u vezi Dana državnosti da se ne brukamo !

Hrvatska stranka uputila apel Čoviću i Izetbegoviću: Dogovorite se u vezi Dana državnosti da se ne brukamo !

19 Novembra
17:15 2017

Predsjednik Hrvatske stranke BiH pozvao je hrvatskoga i bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH da se dogovore oko obilježavanja Dana državnosti BiH.

“Dragan Čović i Bakir Izetbegović treba da pokažu potrebnu dozu razuma i političke mudrosti i da se dogovore oko zajedničkoga obilježavanja Dana državnosti BiH kako bi se izbjegao incident i bruka pred domaćom i međunarodnom javnosti. Potrebno je ostaviti po strani sujete i inat i kao ozbiljni i zreli državnici morate biti uzorni domaćini visokim uzvanicima na ceremoniji koju godinama zajednički uvažavaju i obilježavaju hrvatski i bošnjački dužnosnici.

Smatram kako nikakve, navodno unaprijed dogovorene obveze, ne mogu i ne smiju biti izgovor ili prepreka da predsjedatelj Predsjedništva BiH naše suverene države bude glavni domaćin na obilježavanju Dana državnosti svoje zemlje, dapače sve obveze šefa države se moraju podrediti tome datumu. S druge strane neozbiljno je i neprihvatljivo da jedan član Predsjedništva BIH inatski inzistira na jednome terminu obilježavanja Dana državnosti i da kod izostanka dogovora privatizira tu svečanu manifestaciju“, navodi u saopštenju  predsjednik HS BIH Božo Skopljaković.

On upozorava kako bi ovaj mogući incident mogao odvesti u dublje sukobe oko obilježavanja Dana državnosti.

“Hrvatska stranka žali što Dan državnosti ne prihvaćaju politički čelnici iz RS i što se Dan potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma ne slavi na cijelom području BiH, jednako, pa stoga poziva sve stranačke vođe i zastupnike u državnome parlamentu da konačno i ozbiljno otvore raspravu o usvajanju Zakona o državnim praznicima u Parlamentu BiH kako bi domaća javnost konačno mogla vidjeti sva tri člana Predsjedništva kao organizatore i domaćine na obilježavanju Dana državnosti BiH i drugih važnih datuma za BiH“, poručio je na koncu Skopljaković.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku