hamburger-icon

Kliker.info

Hrga odgovorila Dežuloviću : “Ti nisi novinar. Ti si samo opasno piskaralo, balkanski blefer!”

Hrga odgovorila Dežuloviću : “Ti nisi novinar. Ti si samo opasno piskaralo, balkanski blefer!”

28 Juna
07:47 2015

Hrgadezul2Izgleda da nema kraja prepucavanju Mirjane Hrge i Borisa Dežulovića. Nakon što se Dežulović osjetio prozvanim Hrginim statusom o kolumnistima, Dežulović joj je odgovorio u intervjuu “Slobodnoj Bosni” i kolumni u Oslobođenju.Urednica balkanske Al Jazeere nije dugo čekala da odgovori na Dežulovićev intervju Slobodnoj Bosni i tekst u Oslobođenju, stoga je javnost ponovno počastila prilično dugim statusom, ovaj put posvećenom samo Dežuloviću.

“Osim u komentaru koji je uslijedio kao odgovor na raspravu o postu u kojem se Dežulović (s pravom prepoznao), njegovo ime spomenula nisam. Međutim, bio je to dovoljan okidač da se (sada tek spomenuta) “novinarska veličina” u svoj silini obruši u pokušaju obrane još jednog mita – o velikom DB I njemu sličnima. Dežuloviću, ti novinar nisi. Koliko god da si jednom to pokušavao biti. Sad znamo da nisi ni gospodin, nego običan balkanski blefer. Luzer kojeg zamišljam kako i ovog puta radi ozbiljno “istraživanje” teme “ubij Hrgu”, skvrčen guglajući u nekom sobičku.

Vidio je on siroti i neku pancirku, pa ne sumnjam na istoj profi FB stranici i reportaže iz Tripolija, Bejruta, Gaze, Sirije…ali – ‘ta će ta Hrga, ima na Googlu materijala koje su pisali ovakvi kao ja, pomisli Dežulović i baci se na pisanje uratka kojeg bi se normalan autor, stariji od 30, sramio do kraja života.

U maniri kralja žutila, napaljenog osvetnika, lista Dežulović tekstove o mojoj spavaćoj sobi (plavkasta, divna je bila), ali ne da si truda ni da oko baci na “vezane” tekstove u kojima je razvidno da je još neko smeće, tog puta stolar, iskoristio priliku da preko mojeg imena, a mimo moje volje ispromovira svoje ime. Koliko Dežulović poznaje struku, govori i činjenica da naslov mojeg dnevnika iz Sarajeva, tijekom dana prosvjeda, ne pripada meni. To Dežuloviću pišu – urednici. Nemam dakle veze s njim, niti igdje u tekstu išta ma i slično spominjem. Ali, trebalo je Dežuloviću, u tom “ozbiljnom istraživanju teme” ponešto i pročitati osim naslova i kafanskih rasprava o Hrgi, koju “ne znaš” ali joj posvećuješ kolumnu. Bila sam sklona tvrditi da si interesantan kolumnist. Ne, ti si samo opasno piskaralo. Talentirano. Lažljivo. Pišeš i da sam post obrisala. Ne Dežuloviću, on je tu i ostat će. Pripisuješ mi krimen odrastanja, koji donosi i sazrijevanje. Ne opraštaš.

Teška ti je spoznaja da kao i prvog dana volim svoju domovinu, iako odavno i zbog takvih Soroševih plaćenika kao ti radim za strance. I vidi nepravedne sreće – upoznajem svijet. Na licu mjesta. Dok ti, skupljaš aplauze kompleksaša i ozbiljnih nemoralnih parazita, koji će dušu dati đavlu Sorošu, Feral ako treba – za par stanova, Radio 101 za par mandata u Uredu predsjednika koji je karijeru izgradio na vicevima o mrtvom Tuđmanu.

Dežuloviću, ja “svoje” nikada nisam izdala, a pri tom iskreno poštujem drugačije od mene. Zbog takvih kao ti, ova zemlja ima problem ravan kukastom križu na Poljudu. Ja ga prezirem, a ti mu se “veseliš”. Prava soroševska priča. Plaćenici ni ne znaju drugačije.I samo još jedna stvar kad se već imaš potrebu baviti mojim CV-om – do 96. sam izvještavala sa zagrebačke tržnice. Tamo nije bilo riječi o “Herceg-Bosni”. Doći ću ja prvi put u Sarajevo 99. Na dva dana. Tada je na sreću normalnih ljudi rat odavno završio.”

Podsjećamo, u razgovoru za Slobodnu Bosnu od 25. juna, Dežulović se pored ostalog kritički osvrnuo i na novinarski angažman kolegice Mirjane Hrge. “Dok sam ja donosio vijesti iz opkoljenog Sarajeva, zvijezda Al Jazeera Balkansa Mirjana Hrga pripremala se za Tuđmanovog vrtnog patuljka”, rekao je Dežulović.

«Joško Kulušić (legendarni novinar i dugugodišnji urednik Slobodne Dalmacije, preminuo 1998. godine, op.ured.) je bio sjajan urednik i sjajan čovjek, koji se istinski brinuo za svoje novinare, koliko god to patetično zvučalo. Tako da sam ja njega morao jedno dva mjeseca nagovarati da me pusti da idem u Sarajevo. Pa sam tako i otišao, oba puta sa svojim kolegom-fotoreporterom, pokojnim Željkom Maganjićem. Sjetim se tih odlazaka u Sarajevo svako malo. Ili me podsjete drugi.

Podsjetila me tako, prije neki dan, Mirjana Hrga, aktuelna zvijezda Al Jazeera Balkansa, koja se u jednom, vrlo brzo skinutom, statusu sa svog Facebooka osjetila jako uzrujanom cijelom ovom frtutmom oko mog otkaza, pitajući se kad su to kolumnisti donijeli neku vijest s terena. Ista ona koja je, u vrijeme dok smo mi donosili ‘vijesti s terena’ i opkoljenog Sarajeva, radila kao Tuđmanov plastični vrtni patuljak u Motrištima, vjerojatno najčuvenijem zločinačkom pothvatu u povijesti Hrvatske televizije. Mirjana Hrga se danas predstavlja kao ratna reporterka, s lanjskih sarajevskih demonstracija mrtva ozbiljna u Gloriji piše Dnevničke zapise iz pakla Sarajeva i pita mene kad sam donio vijest. Na što meni preostaje samo reći: jebem te državo kad sam ti ja novinar», rekao je Boris Dežulović.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku