hamburger-icon

Kliker.info

Historijsko otkriće: Na Marsu otkriveni tragovi tekuće vode! (Video)

Historijsko otkriće: Na Marsu otkriveni tragovi tekuće vode! (Video)

28 Septembra
18:25 2015

mars11NASA-ini naučnici otkrili su tragove koji ukazuju na postojanje tekuće vode tokom ljetnih mjeseci na Marsu, objavljeno je danas na konferenciji za medije. Ovo važno otkriće pokazuje, kažu NASA-ini istraživači, da postoji velika vjerovatnost da na Marsu postoji neki oblik života.

Naučnici su između kratera na Marsu pronašli “mrlje” od vode duge i do nekoliko stotina metara te tvrde da su te mrlje dokaz da je između kratera i kanjona tekla voda tokom toplijih mjeseci, koja se potom isušila u jesen, kada su temperature pale.

Podsjetimo, NASA je ranije najavila da će pred novinare izaći Jim Green, direktor planetarnih nauka u sjedištu NASA-e, Michael Meyer, vodeći naučnik istraživačkog programa na Marsu, apsolvent Lujendra Ojha s Instituta za tehnologiju u Atlanti, Mary Beth Wilhelm iz NASA-inog Ames istraživačkog centra u Moffett Fieldu te Alfred McEwen sa Univerziteta u Arizoni te da će objaviti detalje o velikom otkriću na Marsu.

Obraćanja javnosti ovakvog tipa nisu neuobičajena za NASA-u, no do sada ondje nisu običavali najavljivati “veliko otkriće” kao sada. U julu ove godine NASA je održala sličnu konferenciju, na kojoj je otkriveno da je pronađena planeta Kepler-452b, Zemlji dosad najsličniji planet.

(Kliker.info-N1)

http://

http://

http://

Podijeli

Jedan komentar

  1. Graceland
    Graceland 15 Decembra, 12:13

    lo so, Green è una mia colpa, è lì “in cantina” che mi aspetta (almeno All The Real Girls).quello che intendevo io, più che altro, è che il pubblico americano si crogiola nella convinzione che il suo cinema indipendente sia quello à la Duncan Tucker.e la esporta pure, questa convinzione.il fatto che un cinema americano indipendente &#e1i0;8s2sta„ o “non esista” non conta più di tanto, dal momento che non se ne parla. o no? era solo una provocazione, come questa d’altronde.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku