hamburger-icon

Kliker.info

Hillary Clinton prihvatila nominaciju demokrata : Trump želi da Amerikanci strahuju od budućnosti i jedni od drugih ! (Video)

Hillary Clinton prihvatila nominaciju demokrata : Trump želi da Amerikanci strahuju od budućnosti i jedni od drugih ! (Video)

29 Jula
07:29 2016

billhill2Obučena  sva u bijelo, Hillary Clinton je  na kraju četvrtog dana  Demokratske nacionalne  konvencije u Philadelphiji, prihvatila nominaciju za kandidatkinju demokrata za predsjednicu Sjedinjenih Država i poručila da Amerikanci moraju raditi zajednički kako bi prevladali unutarnje i vanjske izazove koji prijete podijeliti SAD.

” To je zaista samo do nas. Mi moramo o0dlučiti da li ćemo svi zajedno raditi  kako b zajedno mogli napredovati i rasti “, istakla je Hillary Clinto u  svom vjerovatno najznačajnijem govoru u bogatoj političkoj karijeri.

Kao što se i očekivalo Clintonova se u svom govoru  naročito obratila i zahvalila svom dojučerašnjem ljutom rivalu  Sandersu  koji je da podsjetimo  pozvao svoje birače  pristalice da bez zadrške  podrže kandidatkinju Demokratske stranke.

“Želim da znaš da sam te čula”, rekla je  Hillary , obraćajući se  Sandersu  čije pristalice, prema procjeni američkih  medija  još vagaju kojem će se carstvu prikloniti u novembru  pošto vjeruju da  Clintonova nikako ne može biti promotor ekonomske i socijalne pravde.

Govoreći o svom rvalu iz Republikanske stranke  Clintonova je istakla da Trump želi da Amerikanci  strahuju od budućnosti i jedni od drugih. Osudila je naročito njegovo obećanje da će  izgraditi zid Između SAD i Meksika  te  najavu zakona o zabrani ulaska muslimanima u zemlju.

“Nećemo graditi zidove.Mi ćemo graditi ekonomiju u kojoj su svi koji žele dobar posao mogu dobiti svoj dio. Izgradit ćemo i  put do državljanstva za milione imigranata koji već doprinose našoj ekonimiji .Nećemo zabranjivati ni  religije  i radit ćemo sa svim Amerikancima i našim saveznicima u borbi protiv terorizma  do konačne pobjede ,”istakla je u svom govoru Hillary Clinton.

Završnici konvencije  prisustvovali su svi viđeniji članovi Demokratske stranke , što se da podsjetimo, ni izbliza nije dogodilo na Trumpovoj inauguraciji za predsjedničkog kandidata republikanaca. Aktuelni predsjednik SAD  u srijedu je  obećao da će učiniti sve da ga naslijedi prva predsjednica Amerike.

“Nikada nije bilo tako kvalifikovanog muškarca ili žene. Niti ja, niti Bill (Clinton) nismo bolje kvalifikovani od Hillary Clinton za funkciju predsjednika SAD!” – poručio je Obama. “Spreman sam da predam dužnost. Oove godine, na izborima, tražim od vas da mi se pridružite, da odbacimo cinizam i strah. Da izaberemo Hillary Clinton i pokažemo svijetu da i dalje vjerujemo u ovu divnu zemlju ”, istakao je Obama.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku