hamburger-icon

Kliker.info

Hillary Clinton : Pozivi Martina Luthera Kinga na rasnu jednakost “zastrašujuće hitni danas”, kao što su bili i prije 50 godina !

Hillary Clinton : Pozivi Martina Luthera Kinga na rasnu jednakost “zastrašujuće hitni danas”, kao što su bili i prije 50 godina !

29 Avgusta
06:42 2014

ClintonH12Bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton juče se prvi put oglasila povodom ubistva crnog tinejdžera Michaela Browna  u Fergusonu, Missouri , navodeći da joj je “slomljeno srce” zbog njegovih roditelja i da su pozivi Martina Luthera Kinga na rasnu jednakost “zastrašujuće hitni danas”, kao što su bili prije 50 godina, preneo je NBC.

 – Možemo bolje od ovog. Ne možemo da ignorišemo nejednakosti koje postoje u našem pravnom sistemu, koje podrivaju naše najveće vrijednosti – pravednost i jednakost – izjavila je Clinton u San Francisku.Clinton, potencijalna kandidatkinja za predsjedničke izbore 2016, rekla je da je pozdravila potez predsjednika Baracka Obame da pošalje državnog tužioca  Holdera u Missouri  da prati istragu oko smrti tinejdžera, navodi NBC.

– Martin Luther King pozvao nas je na današnji dan prije 51 godinu da živimo tačno značenje našeg uvjerenja i ostvarimo san za sve Amerikance. Ta misija je zastrašujuće hitna danas, kao i tog dana kad je King stajao na stepenicama Linkolnovog memorijala – rekla je Klinton. (Kliker.info-agencij)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku